Cevabımızı iş yaparak veriyoruz

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Karadere İçmesuyu Projesi hakkında yerinde incelemelerde bulundu. Metin yapılacak projeye ilişkin detaylı bilgiler verdi.

BOLUMUZU EN KISA SÜREDE İÇME SUYU İLE BULUŞTURACAĞIZ

Metin yapılacak proje hakkında şu bilgilendirmeleri yaptı “Bu gün Bolumuza hayırlı olsun. Uzun yıllardır uğraş verdiğimiz Bolumuz için çok önemli olan Karadere İçmesuyu Projesi ile ilgili önemli bir adımı gerçekleştiriyoruz. Bolumuza hayırlı olsun. Karadere ile ilgili tünel çalışması sona erdi sadece bir beton kaplaması kaldı. Beton kaplamasının ardından boru döşeme çalışması devam edecek. Şuan arıtma tesisindeyiz buradan Gölköy hattına kadar 5,8 kilometre uzunlukta boru döşeme çalışmasını gerçekleştireceğiz. Gölköy’den de Karedere’ye kadar 6,8 kilometrelik borumuzu da döşeyeceğiz ve böylelikle 13,6 kilometrelik boru hattını tamamlamış olacağız. Bu gün bu boru hattı için kazı yaptığımız alana ilk boruyu indirerek bu hattımıza başlamış oluyoruz. Burada belediyemizin yapması gereken iki önemli konu var. İlki belediyemiz bu tünelin beton kaplama işlemini yapacak, ayrıca bu içme suyu boru hattımızın geçtiği yerlerde kamulaştırma çalışmalarını yapacak. Bizde hızlı bir şekilde bu döşeme işlemini gerçekleştirmiş olacağız. Bolumuzu en kısa sürede içme suyu ile buluşturacağız İnşallah. Devlet Su İşleri’nden çalışan arkadaşlarımıza kardeşlerimize teşekkür ediyorum, bu çalışma çok büyük bir özveriyle bu noktaya geldi. İnşallah bundan sonraki aşamada aktaracağımız ödeneklerle yolumuza devam edeceğiz İnşallah.

CUMHURBAŞKANIMIZ’LA BİRLİKTE AÇILIŞ TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gerede Ankara arasındaki içmesuyu projemiz çok önemli projelerimizden biridir. Allah’a şükürler olsun bu projemizin son aşamasına geldik. Son rötuşları kaldı tamamlandıktan sonra değerli Cumhurbaşkanımız’la birlikte açılış törenini gerçekleştireceğiz.

İKİNCİ BİR AÇIKLAMAYA GEREK GÖRMÜYORUM

Ben Tanju Özcan’a verdiğimiz cevap sonrası ikinci bir değerlendirmeye gerek görmüyorum. Laf değil iş üretiyoruz. İşte iş. Yaptığımız işle gündeme geleceğiz. Bu nedenle ikinci bir açıklamaya gerek görmüyorum hiçbir açıklama yapmadan cevabımızı işimizle veriyoruz.

AK PARTİ HİÇBİR ZAMAN OYA GÖRE BİR HİZMET ANLAYIŞI İÇİNDE OLMAMIŞTIR

Biz AK Parti hükümeti olarak geldiğimiz gün itibariyle daha önce bize yapılan ayrımcılığa son verdik. Bütün belediyelerimize İller Bankası’ndan ödenekleri eşit miktarda aktarılıyor. Yine bu şekilde olmaya devam edecek, dünde böyleydi, bu günde böyle, yarında böyle olmaya devam edecek. Hangi siyasi partiye ait olursa olsun belediyelerimize hak ettikleri bedelleri teslim edeceğiz. Kaldı ki Bolu sadece Bolu Belediye Başkanlığı’ndan ibaret bir alan değil. Hepimizin katkı verdiği hepimizin sorumluluk alanında bulunuyor. Bu gün önemli bir çalışma gerçekleşiyor Devlet Su İşleri ile Bolu Belediyesi Bolumuza içme suyu kazandırıyor ne güzel tabi ki bu projeyi destekleyeceğiz. AK Parti hiçbir zaman oya göre bir hizmet anlayışı içinde olmamıştır. Biz bu sebeple Türkiye’nin 81 vilayetinden oy alan bir parti durumundadır. Biz her bölgeye eşit hizmet anlayışı ile hizmet etmeye devam ediyoruz. Bolu halkının geçtiğimiz seçimlere baktığınızda Bolu genelinde AK Partiye oyların artarak devam ettiğini görüyoruz. Bolu merkezde bu anlamda farklı bir tercihte bulundu. Ama ilerleyen aşamalarda vatandaşımızın bu farkı göreceğini düşünüyoruz. Vatandaşımızın bu farkı görerek ilerleyen seçimlerde bu farkı sandığa yansıtacağını düşünüyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI ŞEFFAF OLMALI

Belediyenin borcuna ilişkin i başkanımızın yaptığı açıklama çok net. En basit İller Bankası’na olan borçla gerçek olan rakam arasında 44 Milyon liralık bir fark var. Borcu olunan rakam 176 Milyon Lira olarak ifade edildi ancak bu gün olan borç miktarı faiziyle beraber 133 Milyon Lira. Bolu halkının doğru bilgilerle bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Farklı beyanlarla farklı bilgilerle farklı sonuçlara mahal verecek bilgiler doğru değil. Belediye başkanı şeffaf olmalı, şeffaf bilgilerle kamuoyunu aydınlatmalı. Ezbere iş yapmamalı. Bu konuda belediye başkanın açıklama yapacağını düşünüyorum.

MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETMESİ LAZIM

Borç konusu bir tarafa geçen zaman içerisinde hizmet yapamamanın hizmeti gerçekleştirememenin mazereti olarak bu gerçekleştirilmemeli. Belki vatandaşımızda bu borç meselesini dinleye dinleye sıkılmıştır. Neyin kavgasını yapıyorlar diyebilirler. Biz burada kavga peşinde değiliz. Biz burada vatandaşın doğru bilgiyle bilgilendirilmesi tarafındayız. İkincisi hizmet tarafındayız. Hizmet yapamamanın meselesini başka mecralara çekerek konuyu hürmetsizliği unutturma gayreti içerisinde olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle siyasetçi sorumluluk makamında oturan kişi lafla değil icraatıyla konuşmalı. Bizde icraatla konuşuyoruz. Laf üretmiyoruz icraatımızla işimize devam ediyoruz. Önce belediye başkanın her gün mazeret değil iş üretmesi lazım. Sinema salonlarında oturmakla, konser meydanlarında oturmakla olmuyor oralarda oturmasına bulunmasına bir şey demiyoruz. İşi makamında oturarak, sahada işi takip ederek yaparsın. Vatandaşın taleplerine bu şekilde cevap verirsin. Biz kendisinden bunu bekliyoruz. İnşallah bir toplantı yapar da 5 ayda bu güne kadar ne yaptı etti mazeret değil icraatlarıyla gündeme gelir bizde o zaman yapıcı eleştirilerle kendisine yaklaşırız. Doğru işlerde biz kendisine bütün polemiklerden uzak Bolumuza hizmet anlayışla hareket ettiğimizi söylüyorum.      

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir