Bu kaçıncı DEAŞ operasyonu!

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Konu hakkında görüşünü aldığımız vatandaşlar ise Bolu’daki bu durumdan oldukça rahatsız. Sayıları neredeyse 10 milyona ulaşan sığınmacıların ileride ülkenin en büyük sorunu haline geleceğini söyleyen Bolulu vatandaşlar, sığınmacıların ivedilikle ülkelerine geri gönderilmesini istiyor. 
Sadece demografik yapı bozulmuyor kültürel yapımız da zarar görüyor
Yaşananların Ortadoğu ve ülkemizde oynanan oyunların bir sonucu olduğunu düşünen Bolulular, Suriye’de savaşın bittiğini, Türkiye’deki sığınmacıların hızlı bir şekilde geri gönderilmesinden yana olduklarını dile getiriyor. Sığınmacıların yaşadıkları uyum sorunun yanı sıra Bolu’nun kültürel anlamda da kötü bir etki altında olduğunu belirten vatandaşlar sığınmacı akınının durdurulmasını ve Bolu’nun eski günlerine dönmesini istiyor. 
 
TV Bolu mikrofonlarına konuşan vatandaşlar tepkisini şöyle ifade etti:
Mehmet Akgül
Çeşitli insanlar ülkemizde sığınmacılarla karışık herkes gelebilir, her türlü olaylarla karşılaşabiliriz halk olarak çok dikkat etmemiz lazım. Mültecilerin herhangi bir olaya karışmasında samimi olarak ülkemize sığınan sığınmacılarında zarar göreceği bir duruma gelecek git gide kimin ne olduğu belli değil. Buna artık bir çözüm gerek ülkelerinde artık bir rahatlık varsa bunları geldikleri yere aldığımız gibi teslim etmek gerekir. 
Mesut Yılmaz
Bizim gariban mülteciyle hiçbir sorunumuz yok ama mülteciler bu ülkeye girerken bir düzen yapmaları lazım. Hiç kimseye sen kimsin, niye geliyorsun, niye gittin? Demediler. Bu kadar adam gelirken içerisinde illaki teröristte gelir, ısıd de gelir, pkk’lı da gelir. Yolda yürüyorum Türkçe konuşma sayısı o kadar azalmış ki bunlarla benim sorunum yok. Benim tek sorunum bu işin düzgünce yapılamaması adam gelmiş DEAŞ’lı kafa kesen adamı Bolu’ya getirmişsin ben gece gezmeye korkar oldum artık. Adam Arapça konuşuyor dediğini de anlamıyorum küfür mü ediyor birey mi diyor. Sokuna kadar karşıyım ya temizlensinler ya da komple hepsi gitsin.
Meriç Akgül 
Buraya geldiklerinden beri hükümet baya geriledi ekonomik anlamda sıfıra düştük. Biz Türk’üz kimse bize para veya maaş bağlamıyor, onlara bağlıyorlar. Bizim milletimiz çalışamıyor herkes evde yatıyor ama onların hepsi çalıyor. İşleri hazır, okula puansız bir şekilde gidiyorlar. Türkiye’ye gelmişler sanki kendi yerleriymiş gibi bizim devletimiz böyle yapıyor. Bence bu yanlış burada olmamaları lazım, bize zarar. 
Cuma Aslan
Sonuçta yardıma ihtiyaçları var en azından Müslümanlar. Yardıma ihtiyacı olan herkese bence yardım etmemiz lazım. Şu anda doğru olduğunu düşünüyorum ama mültecilerden daha çok kendi halkımıza da yardım edilmesi gerekiyor. Kendi halkını kalkındıramayan mültecileri hiçbir şekilde kalkındıramaz. Kendi halkını kalkındıracaksın ki mültecilere onlarda destek olsun. Garibanın her zaman yanındayız olmamız da gerekiyor bence.

Suriyeliler’in Türkiye’de kalmasını istemek Pkk’nın ve İsrail’in istekleriyle birebir örtüşüyor
Suriye iç savaşının başladığı yıllardaki sahiplenme algısı Türk halkında tersine dönmüş durumda. Suriyeliler’in bilinçli bir şekilde Türkiye’ye gönderildiğini ifade eden vatandaşlar, Suriyeliler’in boşalttığı yerlere Pkk’nın yerleştiğini, o bölgelerden gönderilen Suriyeliler’in hem Türkiye’nin demografik yapısını bozduğunu hem de ileride ülkemizde çıkartılacak iç karışıklık için kullanılacağı görüşünde birleşiyor. Buna kanıt olarak da hiçbir denetime tabi tutulmadan ülkenin dört bir yanına yayılan sığınmacıları ve son dönemde Anadolu kentlerinde yakalanan DEAŞ’lı teröristleri örnek olarak gösteriyorlar.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir