BTP Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı; “Ekonomiyi vergi artırarak mı düzelteceksiniz?”

Bağımsız Türkiye Partisi Bolu İl Başkanlığı lokanta ve kafelerde KDV artışına tepki gösterdi.

BTP Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı; “Ekonomiyi vergi artırarak mı düzelteceksiniz?”
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

BTP Bolu İl Başkanı yaptığı basın açıklamasında; Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanmasını “Ekonomiyi vergi artırarak mı düzelteceksiniz?” ifadeleriyle eleştirdi. Bu tebliğ ile beraber lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarılmasına tepki gösteren Yağcı; “Katma Değer Vergisi’nde düzenleme aslında biz borcumuzu ödeyemiyoruz, hazineyi batırdık, hangi vergiyi artırsak da bu işin içinden çıksak demek anlamına geliyor. 

“Çözüm talebi kısmak değil aksine talebi artıracak önlemler almaktır”

Bu vergi artışı enflasyonla mücadelede yanlış yol izlendiğinin bir kanıtı niteliğinde. Talep enflasyonu olarak nitelendirilen enflasyonla mücadele için iç talep, yani milletimizin tüketme kabiliyeti tamamen bitirilmek isteniyor. Halbuki mevcut enflasyon maliyet enflasyonudur. Çözüm talebi kısmak değil aksine talebi artıracak önlemler almaktır. Yani milletin cebine sosyal devlet projeleri ile para koymanız gerekir. Katma değer bir ürünün üretiminde ortaya çıkan değerdir. Şimdi bu değer bir nevi karlılık arttı da mı vergisini arttırıyorsunuz? Ekonomiyi düzeltelim derken batırmadığınız sektör kalmadı.

“Bu düzenlemeler ile lokanta ve kafe esnafı tamamen yok edilmek mi isteniyor?

Kafelerde bir bardak çay içmeye imtina etmeye başlamış olan öğrenci, emekli, hakeza tüm halkımızın artık lokanta ve kafelere hiç gitmemesi için yapılmış bir düzenleme midir? Bu düzenlemeler ile lokanta ve kafe esnafı tamamen yok edilmek mi isteniyor? İnsanımızın sosyal hayatı tamamen bitirilmesi mi hedefleniyor? Arkadaşları ile bir bardak çay içmesi istenmiyor mu? Sinema ve tiyatroya gidemeyen, lokantada yemek yiyemeyen, kafede bir bardak çay içemeyen bir toplum mu isteniyor? 

“Vergi sisteminin adil ve mantıklı düzenlenmesi için de Milli Ekonomi Modeli şart”

El değiştiren belediyelerin açıklanan borçları, harcanan milyarlar, boşa maaş verilen sayısının kaç olduğu bilinmeyen atm personelleri, ülkenin ve halkın vergilerinin nereye, kimlere harcandığı bir muamma. Yerel seçimsonuçlarına şunu gösteriyor ki artık ekonominin iyiye gitmediği konusunda halkımızda bir uyanış söz konusu. Vergi sisteminin adil ve mantıklı düzenlenmesi için de Milli Ekonomi Modeli şart.” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir