Borsacı İmam olarak biliniyordu

Borsacı İmam olarak biliniyordu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu’nun en büyük gayrimenkul zenginliğine sahip isimlerden biri olan Büyük Cami emekli imamı Abdullah Yüksel koronaya yenik düştü. Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz hafta koronaya yakalanan Yüksel durumu ağırlaşınca Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir süredir tedavi gören Yüksel salgın hastalığın pençesinden kurtulamayarak vefat etti. Yüksel bu gün Paşaköy Mahallesi Eniştebey Camii'nde kılınacak ikindi ve cenaze namazından sonra Paşaköy Mezarlığına defnedilecektir.

VERGİ REKORTMENLER LİSTESİNE GİRMİŞTİ

16 Nisan 2002 tarihinde yayımlanan Milliyet Gazetesi haberinde Yüksel Bolu’nun vergi rekortmenler listesinde yer almıştı. Yüksel’le ilgili haberde şu ifadeler yer aldı:

HEM EMEKLİ HEM ZENGİN

İMAM, FAİZ GELİRİYLE VERGİ REKORTMENİ OLDU

Bolu’da gelir vergisi rekortmeni, emekli bir imam oldu. Yıllarca görev yapan imam Yüksel, 43 milyarlık faiz geliriyle birinci sıraya oturdu

Emekli imam Abdullah Yüksel, 43 milyar 323 milyon 598 bin lira menkul sermaye iradı (faiz geliri) ile Bolu’da gelir vergisi rekortmeni oldu. Bolu Vergi Dairesi, 2001 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı. İlk 10 sırada faiz gelirleriyle vergi rekortmenlerinin olması, tepkiye neden oldu. Bolu İzzet Baysal Caddesi’ndeki Büyük Camii’de yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olan Yüksel, faiz geliriyle rekortmen oldu. Yüksel, 43 milyar 323 milyon 598 bin lira ile birinci, yine faiz gelirleri ile Emine Ergül 35 milyar 178 milyon 480 bin lira ile ikinci, Harun Murtazaoğlu ise 35 milyar 178 milyon 400 bin lira ile üçüncü sırayı aldı.

BOLU’DA RANT EKONOMİSİ

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Kalaycıoğlu, sıralamada ticaret ve sanayiyle uğraşan mükelleflerin azınlıkta olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Rekortmenlerin sıralamasına bakınca Bolu’da ticaretin değil, rant ekonomisinin hâkim olduğunu görüyoruz. Bu, Bolu’da ticaretin olmadığının ciddi belgesi ve utanç tablosudur. Bunun üzerinde düşünülmesi gerekir. Bu sonuçlar, devletin ekonomi politikalarının göstergesidir. Türkiye’de ticaret yaparsanız risk alırsınız. Ama bankaya paranızı yatırırsanız ve üretim yapmazsanız para kazanırsınız."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu (2 yıl önce)
    Aynen doğru Teşekkür ederim bolulu abim adamsin
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir