Boluspor, spor kulübü oldu

Boluspor’un olağanüstü genel kurulunda yeni tüzük oylanarak, dernek statüsünde olan kırmızı-beyazlı takım, spor kulübü statüsüne geçti.

Boluspor, spor kulübü oldu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Boluspor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Bolu Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Kurul öncesi gerçekleştirilen divan seçiminde, divan başkanlığına Boluspor Kulübü Eski Başkanı Emin Semercioğlu; divan üyeliğine ise Ferit Atalay ve Ahmet Özbey seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Başkan Savaş Abak olağanüstü kurulun toplanma amacını anlatarak, ”Boluspor olağanüstü genel Kurulunu yapmamızın sebebi 26 Haziran 2022 tarihiyle 31821 sayılı resmi gaetede yayınlanan spor kulupleri ve spor federasyonları kanunu gereği bir takvim yılı içerisinde yani 26 Nİsan 2023 tarihine kadar bizim gibi dernek olan kulüplerin dernek statüsünden çıkıp spor kulübü olarak yeni bir tüzük ile ilgili mercilere başvuru yapılmasını zorunlu tutuyor. Bu kanun gereği 5405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun emredici hükümleri gereği futbol dalında faaliyet gösteren kulübümüzün dernek statüsünden çıkıp spor kulübü olarak yeni bir tüzük ile halizırdaki tüzüğümüzün değiştirilmesi ve bu anlmada olağanüstü genel kurul yapılması mecbur olmuştur.
Özellikle bu kanun bize ne söylüyor. Spor kulüpleri spor anonim şirketleri ve spor federasyonlarının kuruluşları organları üst kuruluş oluşturmaları, gelir ve giderleri, bütçe harçama esasları, görevlileri ve sorumlulukları, denetimleri bunlara yapılacak her türlü yardımların şekil ve şartları ve bunlara ilişkin diğer hususlara ileşkin diğer usul ve esasları düzenlemektir” dedi. 


YENİ TÜZÜK KABUL EDİLDİ
Yeni tüzük gerçekleştirilen oylama ile kabul edildi. Boluspor Eski Başkanı Semercioğlu, daha önce görev yapan herkese teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Semercioğlu,  “İnşallah bunlar Boluspor’a hayır getirir. Boluspor’u hiçbir zaman düşüncemizin dışında görmek istemiyoruz. Hep başarılı görmek istiyoruz. Şu anda bunun için çaba sarf eden başkan ve yönetim kurullarına ve daha önce görev yapmışlara önce teşekkür ediyorum. Gerçekten Boluspor’u yönetmek çok zor. Boluspor, meşakkatli bir iş. Kendi işinden önce Boluspor’u düşünüyorsun ve burada Boluspor kazandığı zaman taraftarla seviniyorsun, gerektiği zaman üzülüyorsun. Onun için başkan gerçekten önemli bir görev yapıyorsun. Seni tebrik ediyorum. Hiçbir zaman üzülme. Hiç kimse Boluspor’un kötülüğüne çalışmaz. Boluspor’un iyiliğine çalışır ama herkesin gücü farklıdır. Şu anda güçlü başkanların zamanı geldi. Onun için belki bu tüzükler Boluspor için iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir