Bolu'nun yeni simgesi doğa ve av tanrıçası olacak

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı çalışmalarla Bolu’ya ait önemli bir tarihi eseri gün yüzüne çıkarmıştı. BTSO’nun çalışmaları sayesinde 50 yıldan fazla Bolu Müzesi’nde sergilenen kadın başının ünlü Tanrıça Artemis olduğu anlaşılmış ve bu haber kentte büyük yankı uyandırmıştı. Artemis’in Bolu turizmine kazandırılması için çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu’ya ait Köroğlu figürünün yanında artık Artemis’in de olduğunu belirterek, Köroğlu ve Artemis’in Bolu’nun tanıtımında birlikte rol üstleneceklerini söyledi.

İlk olarak Artemis’in hediyelik küçük heykellerinin yapılacağını ifade eden Başkan Türker Ateş şöyle konuştu.

“Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilin gelişmesi için çeşitli faaliyetler yapmaktayız. Bunlardan biri Bolu’nun marka değerini artırmak. Turizm bölgesindeyiz ve nüfusun yoğun olduğu yerli turistimizin çoğunlukta olduğu bir bölgedeyiz. Turistlerin ilimize geldiği zaman kalma sürelerini arttırmak amacıyla bir takım çalışmalar yürütmekteyiz. Bunlardan birtanesi de ilin müzesinde bulunan önemli değerlerin neler olduğunu araştırmak oldu. Bolu Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak Bolu’da yer alan ve dünyada tek olan eserler hangisi diye baktığımızda bir adet kadın başı heykeli ortaya çıktı. Yaklaşık iki buçuk yıl önce araştırmaya başladığımız bu kadın başı heykelinin markasının çoğaltılması için bakanlıktan izin aldık. İlk önce Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Aysun Hanım ile bir araştırmamız oldu. Onun ardından Düzce Üniversitesi’nden Güzin Hanım ile bir çalışma gerçekleştirdik.Bu eserin özellikle kime ait olduğuna ve hangi döneme ait olduğunu öğrenmek istedik. Mimar Sinan Üniversitesi’nden Christina Hanım ve ekibinin de destekleriyle bu kadın başı heykelinin Artemis olduğunu öğrendik. Dünyada eşi benzeri olmayan ve nadide bir eser. Elli yıl önce ilimizde bulunmuş olan bu eser müzemizde yer bulmuş durumdadır. Ama aslında göründüğü gibi alması gereken değeri görünmemiş bir eserdir. Artık ilimize gelen turistlerinde bu dünyada eşi benzeri olmayan Artemis heykelini görmeleri için gerekli çalışmalar gayretindeyiz. Bolu’ya marka kazandıracak bir eserdir. Bizim tabi bundan sonra gelen arkadaşlara Artemis heykelinin küçük minyatür halini hediye verip tanıtma amacındayız. Bunun üretilmesi için de Güzel Sanatlar lisemizle iş birliği halindeyiz.Ayrıca şehir dışından gelen turistler içinde üretip bir ticaret kapısı oluşturacağız. Özellikle bizim isteğimiz şehir merkezine de turistçekip tanıtımını yapmaktır. Bunun gerçekleşmesinde katkısı olan herkese odam ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarım. Umut ediyorum ki bu dünyada da bu nadide eser gerekli değeri görebilir. İlimizde bulunan bu eser uluslar arası bir değere sahiptir. Köroğlu Bolu için en önemli eserlerinden biridir. Artık hem Köroğlu hem de Artemis heykeli ilimizin sembollerinden olacaktır. Köroğlu diyarı Bolu artık Artemis’le de anılacak”

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir