Bolu'nun 373 değeri

Bolu'nun değerlerinin unutulmaması ve geleceğe ışık tutması amacıyla 1893-1976 yılları arasında çekilen 373 fotoğraf “Tarihi Fotoğraflarla Bolu” isimli kitapta bir araya getirildi.

Bolu'nun 373 değeri
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Cumhuriyetin 100.yılı nedeniyle Bolu'nun değerlerini unutmamak ve geleceğe aktarmak amacıyla 1893-1976 yılları arasında çekilen 373 fotoğraf “Tarihi Fotoğraflarla Bolu” isimli kitapta bir araya getirildi. Bolu Valiliği koordinesinde ve Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından derlenerek basımı yaptırılan kitapta dönemin binaları, kamu binaları, ticari yaşamı, sosyal yaşamı yer aldı. “Tarihi Fotoğraflarla Bolu” kitabı Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından tanıtıldı. Vali Kılıç, Bolu'nun eserlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “Bolu'nun geleceğine ışık tutmak, varsa günümüzde yaşayan eski eserlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Dağınık bir şekilde bulunan tarihi fotoğrafları bir araya getirip bir envanter oluşturma gayreti içindeyiz.” dedi. 

373 fotoğraftan oluşan  “Tarihi Fotoğraflarla Bolu”  kitabının tanıtım toplantısında, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay, yardımcısı Fazıl Karaduman, BAİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Süme, BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Orhun Türker,  Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hamza Canbaş, Araştırmacı/Koleksiyoner Selahattin İkiz yer aldı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir