BOLULU METEHAN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER / GÖRÜNTÜ : CENNET ÇAKAN, CİHAN SAKAOĞLU

25 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Türkiye Satranç Federasyonunca düzenlenen 2022 Türkiye Kupası Şampiyonasında Bolulu lise öğrencisi Efe Metehan Yavuz şampiyon oldu. 

Türkiye Satranç Şampiyonu Yavuz satranç serüvenini ve şampiyon olduğu an yaşadıklarını TV Bolu'ya anlattı.

2018, 2021 ve 2022'de Türkiye birincisi oldum

Efe Metehan Yavuz:

"Ben üç buçuk yaşlarındayken abimle babam satranç oynuyorlarmış. Onları izleye izleye ben de öğrendim. Yavaş yavaş taşları çizmeye, oynamaya başladım. Babamlar beni destekledi. İlk başta yedi yaşında Türkiye Şampiyonasına gittim. Orada yedinci oldum. Daha sonra Sırbistan'da Avrupa Şampiyonasına gittim. Orada da üçüncü oldum. İlerleyen yaşlarda da yine Türkiye derecelerime devam ettim. 2015 yılında Konya'da Avrupa üçüncüsü oldum. 2018, 2021 ve 2022'de Türkiye birincisi oldum. Daha yeni Sakarya'da bu hafta düzenlenen Türkiye Kupası Satranç Şampiyonasında birinci oldum. Bu turnuvanın farkı da normalde kendi yaşımda birinci olurdum. Ancak bu turnuvada her yaştan kişi vardı. Yedi yaşında da vardı yetmiş yaşında da. Bu yüzden benim için daha farklı bir tecrübe oldu.

Çok büyük bir başarı benim için

Biz turumuzu bitirdik. Puanlarımız eşitti, averaja kaldı. Satrançta da averaj çabuk belli olan bir şey değil. Tam o sırada bizi doping testine aldılar. Doping testini beklerken açıklandı. Açıklanınca çok mutlu oldum. Çünkü sadece kendi yaşımda değil. Çok büyük bir başarı benim için. " şeklinde konuştu.

Grandmaster olmak istiyorum

Gelecekteki hedeflerinden de bahseden Efe Metaha Yavuz: "Şu an yol katettim biraz ama grandmaster olmak istiyorum. Grandmaster da hemen hemen her satranç oyuncusunun hedefidir. Satrançta ulaşılabilecek en yüksek seviye grandmaster. Ben de inşallah ona ulaşacağım." dedi 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir