HABER: Hakan MÜSTECEP
Bolumuzun gururu, ülkemizin en iyi jazz davulcularından Kaan Çelen’in yeni albümü, kendine ve kendi yaşına hediye ettiği özel bir çalışma olarak dikkat çekiyor. “30”, dinleyiciyi derin bir içsel yolculuğa çıkararak, varoluşun anlamını sorgulatan ve kabullenmeyi öğreten bir albüm olarak öne çıkıyor.
Albümde yer alan parçalar, Kaan Çelen’in müzikal yolculuğunda önemli izler bırakan anılardan ve ilham kaynaklarından oluşuyor. “Where Are You”, “Who Am I”, “Repeat AfterMe: Monk!” ve “Bahar” gibi eserler, dinleyiciyi farklı duygusal ve düşünsel boyutlara taşıyor.
Kaan Çelen’in davul ile olan derin bağını ve bu enstrümanla yaptığı sohbetleri anlatan davul soloları ise albümün en dikkat çekici bölümlerinden biri. Çelen, bu albümde hem kendini hem de dinleyiciyi yeniden keşfetmeye davet ediyor.
“30” albümü, tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı. Kaan Çelen’in bu özel çalışmasını kaçırmayın!
Kaan Çelen’in ‘30’ adını verdiği albümünde yer alan müzisyen ekibi ise Engin Recepoğulları(tenor saksafon), Uraz Kıvaner (piyano) ve Volkan Topakoğulları (kontrbas)’ndan oluşuyor.
KAAN ÇELEN’İ TANIYALIM
1994 yılında Bolu'da dünyaya gelen Kaan ÇELEN, doğumunda doktor hatası yüzünden sol kolunu kullanamamaktadır. 15 yaşında fizyoterapistinin önerisiyle davula başlayan Çelen, 17 yaşında Jazz'a ilgi duyup ilk dersini Ediz HAFIZOĞLU’ndan aldı. 2013 yılında BahçeşehirÜniversitesi Jazz Sertifika Bölümünü burslu olarak kazanıp Ferit ODMAN ile çalışma fırsatı buldu. 2014-2017 yılları arasında Cem AKSEL ile çalıştı. Bu süre zarfında 2015 yılında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği New York Jazz Workshop’una katılmaya hak kazandı. Yine aynı süre zarfında 22. ve 23. sü düzenlenen İzmir Avrupa Jazz Festivali'nde bulunan workshoplara katılıp çeşitli İtalyan ve Polonya asıllı müzisyenler ile çalıştı. Bolu’da bulunduğu süreçte Türk Sanat Müziği Orkestrası ile Türk müziğinin farklı tarzlarını içindebulunduran çeşitli konserlerde çaldı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde konserler veren Kaan Çelen ilk yurtdışı konserini ise 2016 yılında Yunanistan'da vermiştir. Sanatçının 2020 yılında çıkardığı ilk albümü: 'NA-Zİ-LE' dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. 2023 yılında Çelen, Azerbaycanlı piyanist Afshin Alizadeh ve Alper Yılmaz ile birlikte 2. albümü olan Fellowship'i piyasaya çıkarttı. Kaan Çelen, Japonya da bulunan Canopus marka davulları ile anlaşan ilk Türk Müzisyen olmuştur. 2024 yılında sanatçının 3. albümü olan 30 yaşına özel albümü tüm platformlarda yerini aldı.
KAAN ÇELEN’İN KATILDIĞI FESTİVALLER
İstanbul Woodwind Festival, 31. Akbank Caz Festivali, 26.Uluslararası Ankara Caz Festivali, 31. İstanbul Caz Festivali