BOLULU AVUKATLAR NARİN İÇİN DİYARBAKIR'DAYDI

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 8 yaşında katledilen Narin için Diyarbakır'a adeta çıkarma yaptı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, baro başkanları ve baroların kadın hakları, çocuk hakları merkez ve komisyonlarının sözcüleri ile komisyon üyeleri, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Narin davasına yoğun katılım gösterdi. Duruşmaya, Bolu Barosu’nu temsilen, Bolu Barosu Genel Sekreteri Avukat Aslı Çelikağ Özcan ve Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Eda Aydemir de katıldı.

BOLULU AVUKATLAR NARİN İÇİN DİYARBAKIR'DAYDI
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Tüm ülkenin yüreğini sızlatan Narin cinayetinde dava süreci başladı. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Türkiye Barolar Birliği adeta çıkarma yaptı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı, , TBB Yönetim Kurulu üyeleri, baro başkanları ve baroların kadın hakları, çocuk hakları merkez ve komisyonlarının sözcüleri ile komisyon üyeleri, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Narin davasına yoğun katılım gösterdi. Duruşmaya  Bolu Barosu'nu temsilen Bolu Barosu Genel Sekreteri Avukat Aslı Çelikağ Özcan ve Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Eda Aydemir de katıldı. 

Bolu Barosu Genel Sekreteri Avukat Aslı Çelikağ Özcan, Narin cinayeti davasına, Bolu Barosu olarak doğrudan katılma talebinde bulunduklarını belirtti. Konu ile ilgili Bolu Barosu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’Mahkeme Heyeti Bolu Barosu başta olmak üzere diğer Barolarında duruşmaya katılma talebimizi reddetti. Baroların yargılamaya etkin bir şekilde katılamaması, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere dezavantajlı grupların hak ihlallerinin daha da artmasına sebep oldu. Bolu Barosu olarak adaletin gerçekleşmesi, adil yargılanma hakkının korunması ve hukukun üstünlüğü ile insan haklarının savunulması adına bu davaya katılım sağladık. Sürecin etkin bir şekilde yürütülmesi ve gerçeğe ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bolu Barosunu kadınların ve çocukların güvenliği için mücadeleyi sürdüreceğiz, yaşam hakkının korunması için sesimizi yükselteceğiz, tüm sorumluların hak ettiği cezayı alana kadar davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.’’

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir