Bolu'da sağlıkta kaliteyi artırmak için gece gündüz çalışıyor

Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, Bolu’da 2022 yılında sağlık kuruluşlarında 2 milyon kişinin poliklinik hizmeti aldığını ifade ederek 45 bin 800 ameliyat yapıldığını söyledi. Bir yılda kentteki sağlık kuruluşlarının kalitesini artırmak için yapılan çalışmaları anlatan Demirkol, yeni yılda da sağlık alanında yapılacak yeni yatırımları açıkladı.

Bolu'da sağlıkta kaliteyi artırmak için gece gündüz çalışıyor
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Mutlu YUCA 

Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, kentte sağlık alanında yapılan çalışmaları ve yapılacak yeni projeleri Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Yeniyıl gazetesine açıkladı. 2022 yılında hastanelerde yapılan toplam poliklinik muayene sayısının yaklaşık 2 milyon olduğunu belirten Demirkol, “2022 yılında hastanelerimizde yatan hasta sayımız 60 bindir. Kamu hastanelerimizde yapılan toplam ameliyat sayımız yaklaşık 45 bin 800’dür. İlimizde bu kadar hastaya özveri yaklaşık 6 bin sağlık çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Bu tablo hepimiz için gurur verici olup A’dan z’ye tüm sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarla çalıştığının ve hizmet aşkı ile insanlarımıza yardımcı olduklarının göstergesidir.” diye konuştu. 


SAĞLIKTA KALİTEYİ ARTIRMAK İÇİN ONLARCA YENİ ÇALIŞMA YAPILDI 
Bolu’da sağlık tesislerinde vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve kentteki sağlık kalitesini artırmak için yapılan çalışmaları da anlatan Demirkol, şunları söyledi: 
“Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum Ünitesi çocuk poliklinikleri yeniden düzenlendi. Bu sayede fiziki olarak sıkışık durumdaki ortamımız daha verimli hale getirildi. Müdürlüğümüze bağlı Mudurnu İlçe Devlet Hastanesinin 15 yataklı yeni hizmet binası hizmete açıldı. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi ve Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bolu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde akşam mesai dışı poliklinik hizmeti verilmeye başlandı. Halen de devam ediyor ve branş sayıları artırılarak devam edecek. Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 2. Rehabilitasyon Robotik Cihazı hizmete girdi. Talepler daha kısa sürede karşılanabilir oldu. Günübirlik tedavi imkanı arttı ve süreler kısaldı. Vatandaşlarımızın ilettiği her türlü görüş, öneri ve taleplerin Hastane yönetim ekibi tarafından değerlendirileceği çözüm hatlarımız kuruldu.  Bolu İl Sağlık Müdürlüğü – 0549 695 14 00, İzzet Baysal Devlet Hastanesi – 0505 195 04 44, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 0552 033 98 98, Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi – 0530 691 61 14. Vatandaşlarımız bu numaralardan bize uygulama üzerinden ulaşabilirler. Bolu Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanemizin 3 ünitesinde de çözüm masaları hizmete girdi. Bolu Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanemizde çözüm masaları kuruldu. Sadece ilgili hastanede değil, ilimizdeki tüm hastanelerden randevu oluşturulabilir bir sistemle çalışan "Çözüm Masaları"nda öneri, taleplerle birlikte yoğunluk nedeniyle randevu alınamayan poliklinikler için de vatandaşlarımıza yardımcı olunuyor. Bolu Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde; uzman doktorlarımızın katılımı ile ilimizde hastalıkları erken teşhis etmek, uzak ilçe ve köylerimize yerinde sağlık hizmeti vermek amacıyla başlatılan "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" Projesi uzak ilçelerimizin uzak köylerinde başladı ve devam ediyor.” 


İLÇELERDE ‘GELECEĞİMİZİ GÖRELİM’ PROJESİ 
Bolu’da ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerin göz taramalarının yapılması için ‘Geleceğimizi görelim’ projesinin hayata geçirildiğini ifade eden Demirkol, “ Geleceğimizi Görelim Projes, Bolu Valiliği koordinasyonunda, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle il merkezi ve ilçelerimiz olmak üzere tüm ilimizi kapsayacak şekilde, ilkokullarda eğitim gören öğrencilerimizin göz taramalarının yapılmasının amaçlandığı ‘Geleceğimizi görelim’ projesine ilçelerimizde başlandı.” İfadelerini kullandı. 


İLKOKULÖĞRENCİLERİNİN OMURGA SAĞLIĞI İÇİN YENİ ÇALIŞMA 
Demirkol, ilkokul öğrencilerinin omurga sağlığı için başlatılan projeyi de anlatarak şunları söyledi: 
“Doğrul ve Hareket Et (İlkokullarda Omurga Sağlığı) Projesi,  Bolu Valiliği koordinasyonunda, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle il merkezi ve ilçelerimiz olmak üzere tüm ilimizi kapsayacak şekilde,ortaokullarda eğitim gören öğrencilerimizin omurga sağlığı açısından tarama ve muayenelerinin yapılması, omurga rahatsızlıklarının erken tespit edilerek tedavi ve takiplerinin yapılması ve ileride oluşabilecek omurga bozukluklarının engellenmesi amacıyla “Doğrul ve Hareket Et Projesi” başladı.” 


FİZİK TEDAVİ HASTANESİNİN YER TESLİMİ YAPILDI 
Sağlık alanında yeni yapılan yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Demirkol, “250 yatak kapasiteli olarak planlanan ve artırma opsiyonu da bulunan ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin ihalesi yapıldı, yer teslimi gerçekleştirilerek çalışmalara başlandı. Bolu Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize Sağlık Bakanlığından yapılan merkezi alım ile merkez ve ilçelerimize toplamda 9 adet  diş üniti teslim alınarak hizmete sunuldu. Şehit Ziya Sarpkaya Göynük İlçe Devlet Hastanemize “Yeni Nesil Dijital Röntgen Cihazı” ve “RVG Dijital Diş Görüntüleme Cihazının” kurulumu tamamlandı. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitemizde Endoskopi, Kolonoskopi ve BT hizmetine başlandı. Ünitemizin GETAT Hizmeti genişletildi, çeşitlendirildi. Hem hasta hem de hasta yakını için önem arz eden palyatif servislerimiz artırıldı. Yeniçağa ilçemizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmete açıldı” dedi. 


HASTANEMİZ 100 TAM PUAN ALARAK GURURUMUZ OLDU 
Sağlık tesislerinin denetimlerden başarıyla geçtiğinin altını çizen Demirkol, açıklamalarına şöyle devam etti: 
“Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı tüm sağlık tesisleri, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan denetim sonucunda 95 ve üzeri kalite puanı alarak hizmetteki kalitesini bir kez daha kanıtladı. Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 100 tam puan alarak ilimize bu gururu da yaşattı. Sağlık Bakanlığımızca pilot il olarak seçilen Bolu’da yatağa bağımlı evde sağlık hastalarına yönelik başlatılan online uzaktan bağlantı yolu ile Sağlık Kurulu Raporu Düzenlenmesi uygulamasına başlandı ve etkin bir şekilde devam etmekte.” 


SAĞLIK ALANINDA 2023 YILINDA YAPILACAK YENİ YATIRIMLARI AÇIKLADI 
Bolu’da 2023 yılında sağlık alanında yapılacak yeni yatırımları da açıklayan Demirkol, “Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yatak sayılarının artırılmasını hedefliyoruz. İlimizde ve bölgemizde bulunmayan Çocuk psikiyatri servisinin kurulmasını sağlamak istiyoruz. Bu sayede yataklı servisimiz ile 18 yaşına kadar çocuklarımızın ruh sağlığı için gerekli olan imkanlara kavuşabileceğiz. İlimizde önemli bir ihtiyaç olan il dışına sevk edilmesi durumunda kalan hastalarımızı düşünerek ilimizde Yanık ünitesi kurulmasını hedefliyoruz. İlimizde Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemizde var olan uyku laboratuvarının kapasitesini genişletmek istiyoruz. İlimizde mevcut olmayan ve onkolojik alanda önemli bir ihtiyaç olan PET-CT tomografinin ilimize kazandırılması yolunda, Sayın Valimiz ve Sayın vekillerimizin desteği ile adımlar atıldı, gelişmeleri bekliyoruz. Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Bakanlığımızca ilimize atanan konuşma terapistlerinin hizmet vereceği bir konuşma merkezi kurmayı planlıyoruz. Sağlığın her alanında amacımız, daha iyiye daha kolaya daha kaliteye doğru yol almak. Bu hedefler doğrultusunda, Sayın Valimiz ve Sayın vekillerimizin her türlü desteği ile ilimize kazandırmak istediğimiz pek çok hizmet var. Allah nasip ederse 2023 yılı içinde tamamını uygulamış olalım, daha pek çok kolaylığı sunmuş olalım. Her daim desteklerini esirgemeyen Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Valimize ve Sayın Milletvekillerimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir