Bolu'da "Çök, Kapan, Tutun" Tatbikatı Yapıldı

12 Kasım 1999 Düzce depreminin 23. yıl dönümünde tüm Türkiye’de "Çök,Kapan,Tutun" tatbikatı yapıldı. Ülke genelinde yapılan tatbikatlar kapsamında Bolu’da da gerçekleştirilen tatbikatın ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç ve AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç ve AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, tatbikat alanında kurulan deprem sergisini ve stantları gezdi.

Bolu'da
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: ZEYNEP SUDE YAVUZ- HAZAL YOLDAŞ

12 Kasım 1999’da gerçekleşen Düzce depreminin 23. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da  "Çök,Kapan,Tutun" tatbikatı yapıldı. Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen tatbikata Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, tatbikatın ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi ; 

"BİNLERCE İNSANIMIZ VEFAT ETTİ"

 “Afetlerden çok çektik. Ülkemiz afetler ülkesi. Sürekli olarak afetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu konuda geçmişe bakıldığında en yakın tarih olarak Düzce depreminde Bolu’da 48 vatandaşımız vefat etti. Düzce’de yaklaşık 800 yüz kişi. Ondan önce 17 Ağustos depremi bugün hafızalarda hala canlı olarak duruyor. 1944’de yine çok büyük deprem 4 bin kişi yine Gerede’den vefat etti. Binlerce insanımız vefat etti" dedi. 

“HER ŞEYİN BİR KURALI VARDIR”

Vali Kılıç, afetler konusunda yeterli farkındalığa ve duyarlılığa sahip olunmasını gerektiğini belirterek, “Afetler hayatın gerçeği bu gerçeğe karşı bizlerin her zaman, her daim hazır olmamız gerekiyor. İçişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu yılı tatbikat yılı ilan ettiler.Az önce de sayın bakanımız da belirttiler. Japonya'da deprem ülkesi. Bunu her yıl onlar gerçekleştiriyorlar. Afete karşı hazırlıklı olmanın birinci maddesi bununla ilgili olarak yeterli farkındalığa, duyarlılığa sahip olmak. Bu duyarlılık, farkındalık olduktan sonra yapacağımız, dünya da gerçekleştireceğimiz her türlü faaliyeti planlarız, gerçekleştiriz. Başta afetin en fazla can ve mal kaybına sebep olduğu inşaat sektörü. Evlerimiz. Evlerimizi mutlaka ve mutlaka deprem mevzuatına göre yapmamız son derece önemli. Malzemeden kısayım, bi kat daha çıkayım. Bunu demememiz gerekiyor. Her şeyin bir kuralı vardır.” ifadelerini kullandı. 

“ÜLKEMİZDE EN ÖN SIRALARDA YER ALIYORUZ”

Türkiye'de afetlere karşı farkındalığın artmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Kılıç, “Ülkemizde depreme yönelik ve afetlere yönelik farkındalığın giderek arttığından büyük mutluluk duyuyorum. Bizim Bolu özelinde de afet AFAD gönüllülerimiz var afet anında gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Burada da bunu da özellikle gururla söylemek istiyorum. Gönüllü anlamında, afet anında gönüllülerimiz noktasında ülkemizde en ön sıralarda yer alıyoruz. Bunu bizim arttırmamız gerekiyor. Gönüllü olmamız gerekiyor.” dedi.

“HER AN YAŞAYACAKMIŞ HİSSİYATIYLA HAREKET ETMEK DURUMUNDAYIZ”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, her an depreme karşı hazırlıklı olunması gerekildiğini belirterek, “Deprem kuşağında olan bir ülke ülkemiz. Kuzey Anadolu fay hattında olan bir ilde de yaşamaktayız. Bu nedenle her an tedbirde olmak ve bu olayı her an yaşayacakmış hissiyatıyla hareket etmek durumundayız. Bolulular aslında her sallantıda, yanımızda bir arabada geçse acaba deprem mi diye düşünen, bunu yaşadığımız için bunu bilen insanlarız. Devletimiz bu nedenlere her türlü gücüyle, kudretiyle vatandaşların yanında olmaya devam ediyor” dedi. 

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç ve AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın tatbikat alanında kurulan stantları gezdi. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir