Bolu Gelincik Hanımeli 14 Burda'da açıldı

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Cihan SAKAOĞLU - KAMERA: Barış ESKİCİOĞLU

2020 yılında kurulan Demirciler Gelincik Kadın Kooperatifi, yöresel ürünleri sunduğu “Kadının Emeği, Birliğin Temeli” projesi ile hibe almaya hak kazanarak önemli bir başlangıç yaptı. 7 kurucu üyeden oluşan kooperatifin 47 kadın üyeden oluşması bu projeyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik oldu. Demirciler Gelincik Hanımeli Kadın Kooperatifi BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Belediye Başkanı Yardımcısı Rasim Özdemir, Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, Demirciler Köyü Muhtarı Mehmet Baran ve çok sayıda davetlinin katılımlarıyla 14 Burda AVM’de satış mağazasını açtı. Açılışta ilk olarak dua okundu ve ardından kurdele kesildi. Mağaza müşteriler tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Açılış müzik dinletileri ve ikramlarla zenginleştirilerek devam etti. Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 

’’Demirciler Gelincik Kadın Kooperatifi 2020 yılında 7 kurucu üye ile kuruldu. Daha sonrasında da köyümüzün her iki mahallesinde de kooperatif olursak neler başarabileceğimizi paylaştık. Şu anda 47 kadın ortağımızla hep birlikte Bolu’nun yöresel yemeklerini hazırlıyoruz, tarlalarımızda ekiyoruz ve ambalajladıktan sonra hep birlikte sunumunu yapıyoruz. Köy fırınlarımızda taş fırın ekmeklerinden katmerliler yapıyoruz. Salı ve cuma günleri onları Bolu’ya getirerek satışını sağlıyoruz. Bugün 14 Burda’da bir yer tahsis edildi bize 14 Burda AVM tarafından, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada güzel bir mekânda artık güzel ürünlerimizi Bolu halkına daha yakından sunabileceğiz. Bir projemiz var bizim ‘’Kadının Emeği, Birliğin Temeli” projesi. Biz duygularımızı paylaştık ve Burcu Şimşek Hanım kardeşim bizim duygularımıza tercüman oldu, şiir gibi bir proje yazdı. Bu projemiz hibe almaya hak kazandı. Tabii ki sayın Fatih Metin Bey bize destek verdi. İlerleyen günlerde inşallah projemizle birlikte Demirciler Köyü’nde köy okulumuzda yöresel yemeklerimizi hazırladığımız, katmerli etkinlikleri yaptığımız, okullarla, misafirlerle etkinlik yaptığımız bir programın içinde olacağız. Şu an bunlar sadece bir başlangıç diyorum. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece yollar açılıyor. Bize çok fazla destek veren oldu. Fatih Metin’den başlarsak eğer; Sayın Bolu Valimiz, il müdürlerimiz, kurum müdürlerimizin bizler için görevlendirdiği temsilcilerimiz, ayrıca iştirakçilerimiz var, bir telefonla projemize destek veren Bolu Has Çelik, Bolu Bağışçılar Vakfı, Namdar Un, Akademi Bilgisayar, Narven Termal Tesis, Ceylan Muhasebe. Kendileri bize aynı zamanda maddi destek de verdiler. Herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Biz Demirciler Köyü Gelincik Hanımeli Kadın Kooperatifi olarak bu sevgiye değere layık olmak içinde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 14 Burda AVM şu an burada bulunduğumuz yeri bize tahsis ettiler, herhangi bir kira almadılar, sağ olsunlar. İnşallah biz de burada Bolu halkına yöresel ürünlerimizi yakinen sunma imkânı bulduk. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. gelincikhanımeli.com diye internet sitemiz var. Dolayısıyla da Türkiye çapında satışlar yapıyoruz.’’ 

Özdoğan’ın ardından Kadının Emeği, Birliğin Temeli Projesi’nin yazarı ve koordinatörü Burcu Şimşek açılış töreninde projeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: 

‘’Demirciler Gelincik Hanımeli Kadın Kooperatifi bu proje yazıldığında aslında kurulmak üzereydi. Kurulum aşamasında aslında bana geldiler. Fikirleri vardı fakat ortada proje yoktu. Bir işletmeyi kurmak için en çok ihtiyaç duyulan şey finansman kaynağıdır. Bu noktada da Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın hali hazırda açık bir hibe programı vardı ve bunu değerlendirmeye karar verdik. SOGEB dediğimiz bir programa proje yazdık. Yazdığımız proje Bolu ili genelinde kabul edilen tek proje oldu. 47 kadın tarafından kurulan bir kooperatifin projesinin kabul edilmesi bizi ayrıca mutlu etti. Aslında serüvenimiz böyle başladı. Kadınların bu kadar çalışkan olması tabii ki bu süreci hızlandıran ve ivme kazandıran bir unsur oldu bizim için. Halihazırda projemiz kapsamında doğal ürünler üretiliyor, yöresel ürünler üretiliyor fakat bunun ikinci ve üçüncü aşamalarında seralarımız kurulacak, orada sebzeler üreteceğiz. Doğal sebzeler olacak bunlar ve ilerleyen aşamalarda organik ürün sertifikaları alarak organik ürünler üretmeye başlayacağız. Lavanta bahçeleri kuracağız ve kır lokantası kafelerimizle aslında köy yaşantısı konusunda gelen ziyaretçilerimize farklı hizmetler de sunabileceğiz. Bunun yanı sıra aslında projemize ivme katabilecek ve onu diğer projelerden ayırt edecek diğer özelliği de yine proje kapsamında yapacağımız Kadın Kooperatiflerini Güçlendirme Platformu. Bu platform Gelincik Kadın Platformu öncülüğünde kurulacak olmakla birlikte ilimizin önemli kurum ve kuruluşlarının da iş birliği ile sürekli kooperatiflere danışmanlık hizmeti veren bir platforma dönüşecek. Bu anlamda da ayrıca heyecanlıyız. İnşallah yeni destekler, yeni hibelerle daha iyi işler başaracağız.’’ 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir