Bolu Belediyesi'nden sigara uygulaması

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi'nde Sigarayı bırakmaya yönelik uygulama başlatacağını duyurdu. Başkan Özcan, sigara içmeyi bırakanların, ocak ayından itibaren daha fazla maaş alacağını açıkladı.

Bolu Belediyesi'nden sigara uygulaması
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan, sigarayı bırakmasının ardından Bolu Belediyesi'nde yeni bir uygulama başlatacağını açıkladı. Bolu Belediyesi personellerinden sigara içenlerin ve içmeyenlerin sayısının bildirilmesini istemesinin ardından bin 384 personel arasından 800 kişinin sigara içtiği tespit edildi. Başkan Özcan, sigara içmeyen personellerin daha fazla maaş alacağını duyurdu.  Bin 384 personel arasından 800 kişinin sigara içtiği tespit edildi. 

‘’Onların sağlıklarını korumak için farklı bir uygulama yapacağım''

Başkan Özcan, "2 tane sebep var. Ben sigarayı bıraktığım için mutluyum hatta bunu bütün Türkiye ile paylaştım hatta sigaranın faydalı olacağını savunacak kimse yok. Belediye personeline sigarayı bıraktırmak için onların sağlıklarını korumak için farklı bir uygulama yapacağım. Birim birim istedim sigara içenleri, içmeyenleri. Sigara içenle içmeyen aynı ücreti almayacak. Aynı işi yapıyor diyelim biri sigara içiyor, biri sigara içmiyor aynı ücreti almayacak. Büro personelinden örnek vereyim sigara içenler, içmeyen aynı ücreti almayacak. Sigara içmeyen daha fazla alacak" ifadelerine yer verdi. 

Sigara içmiyorum diye yalan söyleyenler için önlem aldı

"Bir mantığı var sigara içen personel ile içmeyen personelin iş verimliliği de aynı olmuyor. Adam geliyor burada, mali hizmetlerde sigara içiyor. Sigara içmek için dışarı çıkıyor, her dışarı çıkışı minimum 5 dakikaya tekabül ediyor. Günde 75 dakika, sigara içmeyenden daha az çalışıyor. İşte bunların hepsini düşündük. Yalan söyleyen olursa ona verdiğim teşvikin 10 katını geri alacağım" dedi.

‘’Çalışanları teşvik etmek için yapıyorum''

Uygulamayı çalışanları teşvik etmek için yaptığını açıklayan Özcan, sigara içmeyen personelin akşama kadar çalıştığını ve 8 saatlik mesaisini verimli kullanığını fakat sigara içen personelin ise ortalama 6,5 saat mesai yaptığını açıklamasının ardından,

“Belediyede şu anda geçici 200 kadar personelimiz var mevsimlik onları da dahil edersem bin 384 kişide 800 kişi yani Belediye çalışanları yüzde 58.1'i sigara kullanıyormuş. Toplu il sözleşmesi ile başlatmak istiyorum hem memurlarla ilgili toplu il sözleşmesi yapacağız" ifadelerine yer verdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir