Bir yılda yüzde yüz zam yapıldı

Bir yılda yüzde yüz zam yapıldı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde, yeni akademik dönemin başlamasıyla öğrenciler yeni zamlarla karşılaşmaya devam ediyor. 2021-2022 güz döneminde 3 lira 50 kuruş olarak açıklanan yemek fiyatlarına ilk zam 50 kuruş olarak yapılmış, ara tatilde bu tutar 5 Türk lirası olarak güncellenmişti. 2022-2023 güz döneminde üniversitenin duyurduğu fiyat 7 Türk lirası oldu. Bu fiyat geçtiğimiz bahar dönemine bazla yüz 40, geçtiğimiz bir yılda yüzde 100 zam olarak yürürlüğe girdi. 

“ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILIYORUZ”

Yemekhane ücreti 7 lira olurken, yeni akademik dönemde öğrenciler “Ulaşımdan beslenmeye; barınmadan ders materyallerine kadar her şeyin zamlandığı şu günlerde bu artışın faturası öğrencilere kesiliyor” diyerek zamlara tepki gösterdi.

Birçok öğrencinin devlet tarafından sağlanan KYK kredisi ve burs fiyatı olan 850 lira ile geçindiğini ekleyen öğrenciler; “Devletin ve üniversitelerin görevi bizim temel ihtiyaçlarımızı sağlamaktır. Okuyabilmek için çalışmak zorunda bırakılıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“ÜNİVERSİTELER YEMEKHANELERE ZAM UYGULUYOR”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde, yemekhane fiyatlarına gelen zamla birlikte 7 lira olan yemek fiyatının yanı sıra, Türkiye genelindeki Üniversiteler de belli bir oranda yemekhane fiyatlarına zam yaptı. Bu fiyatlar; Düzce Üniversitesi’nde 6 lira, Sakarya Üniversitesi’nde 5, Bartın Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 9, Ankara Üniversitesi’nde 6, Kocaeli Üniversitesi’nde ise 5 lira olarak açıklandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    En pahalı bölge batı Karadeniz bölgesi öğrenciyi kaz tüyü misali yolmak
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir