BGC'DEN 15 TEMMUZ SERGİSİ

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Düzenlenen serginin açılış törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, daire müdürleri ve gazeteciler katıldı.

Açılış töreni kurdele kesilmesi ile başladı. Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen sergide bulunan ve gazeteciler tarafından çekilen fotoğraflar, açılışa katılanlar tarafından incelendi.

“Fevkalade güzel bir sergi yapmışsınız”

30 fotoğrafın bulunduğu serginin açılışında konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit serginin açılışında emeği geçen Bolu Gazeteciler Cemiyetine teşekkür etti. Vali Ümit, “Çok güzel bir sergi hazırlanmış. Gazeteciler Cemiyetimizin baştan itibaren bu işi benimsediğini biliyordum. Biz de bu işi en güzel şekilde yapacağınızı düşündüğümüz için memnuniyetle bu görevi sizlere tevdi ettik. Fevkalade güzel bir sergi yapmışsınız, teşekkür ediyoruz. Fotoğrafların her biri anlamlı… Bunları her gördüğümüzde maalesef o karanlık gecenin bir taraftan meydana getirdiği ruh aklımıza geliyor, bir taraftan da orada nasıl içimizden çıkan insanlar bu millete, bu milletin namus diye teslim etmiş olduğu silahları millete çevirdiğini hatırladıkça da yüreğimiz sızlıyor. Atatürk’ün bir sözü var; ne yazık ki, kahramanları kadar, hainleri de çok olan milletiz. Maalesef içimizden çıktı bu tür insanlar. O bakımdan iki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Asrın ihanetine karşı milletimizin başlatmış olduğu bağımsızlık nöbetleri, ebediyen devam edecektir. Programlarımız geçen haftadan itibaren başladı. Son derece yoğun bir katılım, müthiş bir ilgi… Herkes samimiyetle, olayı analiz eden algılayan bir yapıyla işi sahipleniyor. Bu çok güzel bir hadise… Bolulu vatandaşlarımıza, yiğitlerimize gerçekten gönülden teşekkür ediyorum. Hem bağımsızlığına özgürlüğüne sahip çıkarken, hem de bu fedakârlığı da yapmaya hazır vaziyette devreye girmiş. Bu vesile ile bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyoruz.” diye konuştu.

“Türk Milleti örnek bir tavır sergiledi”

Daha sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan şunları söyledi; “Gerçekten bir kahramanlık destanının yazıldığı, tüm dünyaya örnek olan bir milletin bütünleşmesini herkese, dosta düşmana göstermiş olduk. Büyük Atatürk gençliğe hitabında, bir gün dâhili ve harici bedbahtların birlikte hareket edebileceğini öngörmüştü ve içinde bulunduğunuz şartları gözetmeden hep birlikte bizleri mücadeleye davet etmişti. Türk Milleti de gerçekten, siyasal anlamda farklı düşünseler bile demokrasiye sahip çıkma, ülkenin geleceğine sahip çıkma, milletin birliği ve bütünlüğüne sahip çıkma konusunda dünyaya örnek bir tavır gösterdi. İnşallah böyle kötü günleri bir daha millet olarak yaşamayız. Ben de şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Halen tedavileri devam eden gazilerimiz var, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Allah bu günleri bir daha yaşatmasın.”

Serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ise şöyle konuştu: “Başta Gazeteciler Cemiyeti Başkan' olmak üzere orda görev yapan tüm arkadaşlara özellikle teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum. Burada bir sergi açılışı düzenlemişler. Burada sizlerinde basın olarak katkıları var. Teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum. 15 Temmuz gecesi yani oraya döndüğümüz zaman o ilk saatlere, ilk dakikalara döndüğümüz zaman, rabbim bu ülkeye bu devlete bir daha bir destan yazacak o anı yaşatmasın. Çünkü zordu. Anlatması zordu, tarifi zordu. O yüce Türk milletinin, asil Türk milletinin duruşu dirayetli duruşu ilk defa darbeye karşı bir duruş ve darbenin geri püskürtülmesi noktasında milletin geleceği ve istikbali adına bir duruştu. Bu aynı zamanda da tüm dünyaya verilen bir mesajdı. Bu mesajları alanlardan bir tanesi de son zamanlarda şu son 3 aylık döneme baktığımız zaman Venezüella’dır. Orda bir askeri kalkışma darbe girişimi oldu. Ama Türkiye'de ki o iradenin duruşu orada da sergilendi. Bence önümüzdeki süreçlerde artık bunun üniversitelerde bir tez adına, bir milletin duruşu adı altında işlenilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Bunu samimi duygularla söylüyorum. O ilk anlar, ilk dakikalar zordu. 27 gün boyunca Bolu'daki tüm hemşerilerimizle birlikte akşam ezanıyla başlayan nöbetler sabah namazına kadar tutuldu. Oraya gelen orada bulunan partili, partisiz her zaman her yerde söylüyorum bütün Bolulu hemşerilerimize ben milli iradenin milli duruşun gerçekleştirilmesi adına nasıl bir duruş olması gerektiğini gösterdikleri için hasretten bir kez daha özellikle teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. 251 vatan evladı şehidi, askeri, polisi, sivil vatandaşı, gencecik yaşta çocuklarımız evlatlarımız vardı. Bunların ailelerine, annelerine, babalarına da sabırlar diliyorum. Mekânları cennet olsun. Şehit ailesi, şehit annesi, şehit yavrusu, evladı, eşi olmak kolay değil. Rabbim bu millete bir daha bu acıları yaşatmasın diyorum. Gün birlik günü, beraberlik günü… Gün dünyaya karşı Türk'ün nasıl durduğunu tekrarında gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar sizlere de ve basın mensuplarına da sizlerin aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. O günde beraberdik, bakınızda bugünde beraberiz. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum.”

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle 15 Temmuz'un üçüncü yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyoruz. O gece gördük ki yüce Türk milleti ne kadar kendi içinde birbirine zıt olsa da, ayrı fikirde olsa da, ayrı siyasi düşüncelerde olsa da, vatan ve milletin bütünlüğüne, ezana kast olduğunda birlik ve beraberlik içinde, topyekûn buna karşı duracağını güçlü bir şekilde göstermiştir. Yüce Allah bize o günleri bir daha yaşatmasın. Milliyetçi, ülkücü hareketin temsilcileri olarak, bu vatanı naçizane seven neferler olarak bizde o gece ülküdaşlarımızla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri olarak tüm teşkilatımızla alanlardaydık. Çok şükür bizim ilimizde şehidimiz olmadı. Silahlı bir grupla karşı kaşıya gelmedik ama tabiî ki olma ihtimaline karşı biz de, valiliğimiz de ilimizin meydanlarında bu demokrasiye sahip çıkmak adına duruş sergiledik. Biz sadece ülkücüler ve milliyetçiler olarak değil bu vatanı seven, bayrağını seven tüm vatandaşlarımızda oradaydı. Ak Partilisi, Mhplisi, diğer siyasi temsilciler. Bu vatana kim gönül vermişse hepsi alanlardaydı. Tabi insan tedirgin olmuyor mu? Oluyor, ama insan hayatında bir kere ölecek. Dedik ki bizde şerefimizle ölelim. Allah bize şahadeti nasip etmedi. Allah bir daha o günleri bizlere yaşatmasın. Tekrar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine de sabırlar diliyorum. Haklarını bizlere helal etsinler. İnşallah en iyi şekilde emanetlerine sahip çıkacağız. Bu sergi içinde ayrıca Bolu basınımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir