Belediyenin 462 Milyon borcu yoktur!

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Zekeriya ERCİVAN

Ak Parti İl Başkanlığı Binasında Ak Parti yöneticileri basınla buluştu. Toplantıya Ak Parti millettekileri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, İl Başkanı Nurettin Doğanay, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı ve basın mensupları katıldı. Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay basınla en az ayda 1 defa basın toplantıları düzenleyeceklerini ve gelişen gündemle ilgili açıklamalarda bulunacaklarını söyledi. Doğanay ilk toplantıda Bolu Belediyesi’ne ait olan borçla ilgili açıklamalar yaptı. Doğanay Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Bolu Belediyesi’nin borcuyla ilgili iddialarının doğru olmadığını söyledi. Doğanay belediye borçlarının Özcan tarafından kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyleyerek kendisine çağrıda bulundu.

ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Doğanay Basın toplantısında şu açıklamaları yaptı “Konuşamama başlamadan önce  Şırnak Silopi’de ki şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Dün akşam Oğuzhan Özçelik’in değerli amcası Bolu’nun önde gelen işadamlarından Fevzi Özçelik hayatını kaybetti. Buradan kendilerine de başsağlığı diliyorum. Ailesine de sabırlar diliyorum. Bundan sonra ayda en az bir defa basın mensuplarımızla bir araya gelerek ülke genelinde ve yerelde olan gelişmeleri değerlendireceğiz.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN” BİZDE OLMAYACAK

31 Mart yerel seçimleri sonrası vatandaşımızın vermiş olduğu karara saygı duyduk. Saygı duymaya da devam edeceğiz. Tanju Özcan’ı yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak icraatlarını görmek için bekledik. Bolu’da yaşayan vatandaşlarımız bir takdirde bulundular ve Tanju Özcan’ı belediye başkanı olarak seçtiler.  Daha evvelden kendileri çamur at izi kalsın tarzıyla muhalefet yapmışlaradır, biz böyle bir durum içinde olmayacağız. Olmayacağımızın da teminatını veriyoruz. Vatandaşımız bize muhalefet görevini vermiştir. Bizde AK Parti olarak kendimize yakışan şekilde bu görevi sürdürmeye devam edeceğiz.

SÖZ DEĞİL İCRAAT LAZIM

Tanju Özcan 5 aylık zaman diliminde yalanlar, karalamalar, asılsız iddialar ve şovlarla 5 aylık süre zarfında kamuoyunu oylamaktan başka bir şey yapmadılar. Kendisine çağrıda bulunarak artık söz değil icraat yapması gerektiğini, geçmişteki muhalefet anlayışını terk etmesi gerektiğini söyledik. Artık belediye başkanı olduğunu artık karar merciinde olduğunu ulusal ve yerel basında gündem oluşturarak günü geçiştirmemesi gerektiğini söyledik. Şehrül Emin olan kişinin verdiği sözlerin ve konuşmalarının da bu şekilde olması gerekir.

BELEDİYENİN NERELERE BORCU VAR?

31 Mart yerel seçimleri sonrası Tanju Özcan basının karşısına çıkarak Bolu Belediyesi’nin borç miktarının 462 Milyon Lira olduğunu söyledi. Belediyenin ya İller Bankası’na ya ildeki bankalara yada esnafa borcu olur. Şeffaf belediyecilikten bahseden Tanju Özcan’dan Bolu Belediyesi’nin nerelere borçlu olduğunu Bolu halkı adına söylemesini rica ediyorum, kendisinden istiyorum. Aynı zamanda Bolu Belediyesi’nin alacağını da söylemesini istiyoruz. Bolu Belediyesi’nin borcu var diyorsanız Bolu Belediyesi’ne ait olan araçları da şantiyelerde ki durumu da söylemeniz lazım. Bunların hepsinin karşılaştırılması lazım.

ÇIK AÇIKLA

Borç miktarını açıkladıktan sonra bizde kendisine bu konuda gerekli cevabı vereceğiz. Tanju Özcan tarafından açıklanan 462 Milyonluk rakam doğru değildir. Dün işçi çıkartmayacağım diyerek noter tasdikli kâğıt dağıtıp insanları kandırarak daha sonra işçi çıkarttığı gibi belediyenin borç miktarı ile ilgili ifade ettikleri rakamda doğru değildir. Kendisine diyorum ki Bolu kamuoyuna çık açıkla bu borcu. Bu gün Karacasu yolu üzerinde Orman Bakanlığı’ndan Bolu Belediyesi tarafından alınmış olan 274 dönüm araziyi ve yapılacak olan lojmanların maliyeti olan 18 Milyon Lirayı’da bu borç miktarının içinde ekliyorsanız o zaman şunu söylemek gerekir bu arazinin bu gün ki değerinin 250 Milyon Lira olduğunu da söylemeniz lazım. Bolu Belediyesi “Sıkıştım ben bu arsayı satıyorum” derse bu arsanın değeri 250 Milyon liradır. Bizim ne türlü çalışmalar yaptığımızı ne noktaya geldiğimizi görecek bir durumları dahi yoktur.

3 KALEM BORCU VARDIR

Bolu Belediyesi’nin 3 kalem üzerinde borcu bulunmaktadır. Bolu Belediyesi hizmet binası, Karadere sularının ihalesiyle ilgili bir diğer borcuda kolektör hattı için alınan kredi borcudur ve bu durumun dışında herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Bolu belediyesinin 462 milyon borcu var diyerek insanların kafasını bulandırmanın yalan beyanlarla vatandaşın kafasını karıştırmanın anlamı yoktur. Bolu Belediyesi’nin 462 Milyon borcu olduğu iddiasını ortaya atmıştır ve kendisinin bu konuyu ispatlaması gerekir.  

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir