Belediyeden ihale aldı partisinden istifa etti

Belediyeden ihale aldı partisinden istifa etti
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

TEK FİRMA KATILDI

Bolu Belediyesi tarafından 22 Mart tarihinde yapılan ihale ilan duyurusunda “BOLU KABAĞI’ NIN COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMASINDA YAPILACAK OLAN VERİ TOPLAMA, ANALİZ, ARAŞTIRMA, FARKINDALIK YARATMA, LİTERATÜR OLUŞTURMA, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA, PAZARLAMA VE COĞRAFİ İŞARET EĞİTİMİ, TANITIM ÇALIŞMASI” ilanı yer aldı. Gerçekleştirilen ihaleye davet usulü ile tek firma katıldı. Önceki dönem CHP’den Kars Milletvekili aday adayı olan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la samimiyeti bulunan Evren Alankuş’a ait olan firma 370 Bin TL’lik ihaleyi Bolu Belediyesinden aldı. EVYA DANIŞMANLIK tarafından alınan ihale karşılığı 26 Temmuz tarihinden başlayarak 4 günlük Bolu Kabağının Coğrafi İşaret Eğitim Çalıştayı yapıldı.

ÜNİVERSİTE NİYE VAR?

Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ege Üniversitesi Süt Ürünleri Bölümü A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Raşit Uysal,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zuhal Özdemir Yaman, Marka ve Patent Uzmanı Sosyal Kılıç ve Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener, konuşmacı olarak katıldı. Katılımcı sayısının azlığı göze çarpan çalıştayla ilgili Bolu Abant İzzet Baysal Üniveristesi’nden neden görüş alınmadığı bilinmiyor. Aynı faaliyetin üniversite tarafından ücretsiz yapılabileceği öğrenildi.

İHALE ULUSAL BASINDA YANKI BULDU

Tanju Özcan’ın geçici sığınmacılara yönelik 10 kat su zammı kararı dahil her konuda kendisini sosyal medyada destekleyen Alankuş “Bolu Belediye başkanına sahip çıkmayanlar ülkelerine sahip çıkamazlar” paylaşımını yaptı. Alankuş her türlü sosyal platformda Özcan’ı desteklemeye ve aldığı her kararın yanında durmaya devam etti. Alankuş uzun süre Özcan’la omuz omuza siyaset yaptığı CHP’den Muharrem İnce ile birlikte yol ayrılığı kararı aldı. CHP ile yollarını ayırarak Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’nde kurucu üye ve parti genel sekreteri olarak görev yapan Alankuş’un ihale haberi ulusal basında geniş yankı buldu. İnce ile çıktıkları yolda aralarında su sızmayan ikilinin arasına ulusala yansıyan ihale haberi kara kedi gibi girdi. Adının ulusalda ihale haberi ile anılmasından rahatsız olan partililer Alankuş’u sert bir dille eleştirdi. Parti içinde ihale sonrası hakkında yapılan yorumlara dayanamayan Alankuş Muharrem İnce ile çıktığı Memleket Partisi macerasına verdiği istifa dilekçesi ile 16 Eylül tarihinde son verdi. Alankuş’un partisinden istifa etmesine sebep olan sürecin devamında Bolu Belediyesi’nden teselli ihalesi alıp almayacağı merak ediliyor.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir