Bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor..!

Bugün itibarıyla emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyelerinin ödemeleri başlıyor. Yapılan yüzde 50 artış ile birlikte, emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. Bu zam ile birlikte yaklaşık 16 milyon emekli ikramiyelerini almaya hak kazanacak.

Bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor..!
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Ödemeler, emeklilerin maaş alma takvimine göre belirlendi. SSK'lılar için maaşlarını ayın 17'si ve 18'inde alanlar 2 Nisan'da, 19, 20, 21 ve 22'sinde alanlar 3 Nisan'da, 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da alanlar ise 4 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar.

Bağ-Kur kapsamında aylık alan emeklilerin tamamına ikramiye ödemeleri ise 5 Nisan'da yapılacak. Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise ayın 1'i ve 2'sinde maaşlarını alanlar için ikramiyeler 2 Nisan'da hesaplarına yatırılacak. Ayın 3, 4 ve 5'inde maaşlarını alanlar ise 3 ve 5 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar.

Bu yılki bayram ikramiyesi ödemeleriyle birlikte, toplam ödeme tutarının 260 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Önceki yıllarda toplamda 165 milyar lira ödeme yapılmıştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, EYT'lilerin de emekli olmasıyla birlikte emekli sayısının 16 milyonu geçmesi ve ikramiye oranının yükselmesiyle, bu yılki ödemenin çok daha yüksek olacağını ifade etti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir