Başkan Alemdar Bolu'nun kalkınması için yapılması gereken projeleri anlattı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, bu yıldan itibaren önümüzdeki dönemlerde Bolu’nun kalkınması ve gelişmesi için yapılması gerek projeleri anlattı.

Başkan Alemdar Bolu'nun kalkınması için yapılması gereken projeleri anlattı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Başkan Alemdar yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “ Bolu İş Dünyasının çatı kuruluşu, ilimiz ve ülkemiz için üretenlerin, istihdam, iş ve aş sağlayanların, girişimcilerin merkezi olan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar geçen sürede üye sayısını her geçen gün arttırmış ve günümüzde 4000’in üzerinde üyeye hizmet vermekteyiz. 

Bizim asli amacımız hiçbir maddi kazanç sağlamadan gönüllü olarak, Bolu’nun ticaret, sanayi ve turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde kalkınması ve gelişmesi için öncülük etmektir. Bu noktada da Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve geldiğim günden itibaren, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte Bolu’nun gecikmiş birçok projesini ve yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Bu kapsamda bu yıl öncelikli olarak; İlimiz Yeniçağa İlçemizde 26 yıldır devam eden ve yüzde 70 kamulaştırılması biten, Organize Sanayi Bölgesi’nin Kamulaştırma çalışmalarının bir an önce tamamlayıp yatırımcılara parsel tahsislerine başlanması gerektiğine inanıyoruz. 

- Odamız girişimleri ve Bolu Valiliğimizin onayı ile geçen yıl çalışmalarını başlattığımız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da ilimize gelerek sanayicilerimize müjdesini verdiği Mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısında bulunan 210 hektarlık alana 2. Bir Yeşil Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması noktasında bölgenin Ön fizibilite raporu çalışması Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile birlikte sürdürülmekte, ön talep toplama işleminde sadece Bolu bölgesinden bir hafta gibi kısa bir sürede 142 firmamız talepte bulunmuştur. Bakanlığımızın onayıyla bu projenin hız kazanacağını umuyoruz. 

- İlimiz ilçelerinden şehir merkezine göçün engellenmesi, diğer illerden de ilçelerimize tersine göçün sağlanması, ilçelerimizin il merkeziyle birlikte gelişmesi, kalkınması, yöresel ürünlerin üretimlerini arttırmak, ticari anlamda satış ve pazarlama imkanları oluşturmak içinde çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda başta Mudurnu ve Seben İlçelerimizde Sera Organize, Besi Organize ve Küçük Sanayi Siteleri Bölgelerinin kurulması, Kıbrıscık İlçemizde Odamız tarafından coğrafi işareti alınan Kıbrıscık Pirincinin de üretiminin artırılması için konularında gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. 

- Günümüz sanayi sektörünün en önemli sorunu Ara eleman. Rifat Başkanımızın ifadesiyle aranan eleman bulamamasıdır. Pek çok işletme, nitelikli işgücü eksikliğiyle karşı karşıya. Bu durum, üretimde ve iş sürekliliğinde ciddi bir engel oluşturmaktadır. İşte bu sorunun çözümü noktasında Bolu’daki Üniversitemizle karşılıklı faydalar sağlayacak bir işbirliğinin oluşturulması noktasında gerekli girişimlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. 

- Diğer taraftan TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulumuz da hem istihdam hem de girişimcilik açısından kadınlarımızın iş dünyasına katılma sayısını daha da arttırmak adına Kadın Varsa Yarın Var sloganıyla bugüne kadar yaptıkları çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğine inanıyoruz. 

- Ayrıca, Bolu ilimizin ihracatını arttırmak, şirketlerin dünya pazarına açılmasını kolaylaştırmak noktasında Odamız ev sahipliğinde Afrika Ticaret Merkezleri ve Bosphorus Expo Kurucusu Utku Bengisu’nun katılımları ile Afrika İhracat Fırsatları programı ve TOBB Ticaret Merkezleri ve TOBB Şikago Ticaret Merkezi Genel Müdürü Volkan Palaz’ın katılımlarıyla TOBB Şikago Ticaret Merkezi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ayrıca Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde Bolu İli İhracatla Güçleniyor projesinin önümüzdeki dönemde hayata geçmesini bekliyoruz. 

- İlimiz ulaşımı konusunda da bahsedecek olursak eğer, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da İlimize gelerek sözünü verdiği projelerinin arasına D-100 karayolu üzerinde trafiği rahatlatacağına inandığımız Mevcut Organize Sanayi Bölgesine Köprülü Kavşak, F Tipi Cezaevi bölgesine dönel kavşak projeleri, Arçelik Bölgesinden Otoyola giriş çıkış gişesi ve bağlantı yolu ile Modern Tır parkı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini umuyoruz. Ayrıca Bolu’daki ulaşım ağının zenginleşmesi, ilin ekonomisine, sektörlerin hızlı gelişimine ve rekabet gücünün artması adına Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Güzergahının İlimizden De Geçecek Şekilde Düzenlenmesi ve stol tipi, küçük uçakların iniş-kalkış yapabileceği bir havaalanı kazandırılması noktasında gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğine inanıyoruz. 

- İlimiz turizmi konusunda TOBB Bolu İl Genç Girişimciler Kurulumuzun ilimizin en önemli Milli Parkı olan Abant Gölü yolunun öneminin daha da artması konusunda turistler için bir cazibe merkezi olması için geliştirmiş oldukları Nostaljik Abant Yolu projesi var. Bu projenin de önümüzdeki dönemde faaliyete geçeceğini tahmin ediyoruz. 

-Bildiğiniz gibi Bolu Dünya’da aşçılarıyla ünlü bir şehir, ama gastronomi konusunda diğer illere nazaran geride kalmış durumdayız. Bu konuda da Bolu’nun gastronomi anlamında ülkemizde ve dünyada bir merkez olması noktasında gerekli çalışmaların başlatılacağını umuyoruz. 

- Bolu iş dünyası olarak fuarlar bizim önemle üzerinde durduğumuz bir konudur. Çünkü ilimizin ve ülkemizin ticaretinin gelişmesi noktasında fuarlar çok önemli bir konuma sahiptir. İlimizde Ulusal ve Uluslararası fuar organizasyonlarının yapılabilmesi adına güzel bir fuar alanına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda da yetkililerin bir an önce gerekli yatırımları yapacağına inanıyoruz. 

Son olarak, Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ı geride bıraktık ve kalplere, gönüllere huzur aşılayan Bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu vesileyle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.” 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir