Bakımlı görünmeyi seven erkekler bu haber sizin için

Dermatoloji Uzmanı Doktor Aslı Şahin, cilt bakımının kadınlar için ne kadar gerekliyse erkekler için de o kadar gerekli olduğunu söyledi. Erkeklerde uygulanacak cilt bakımının maskülen yapıyı bozmadan gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Aslı Şahin, erkeklerdeki cilt bakımının kişinin cilt yapısına göre belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Bakımlı görünmeyi seven erkekler bu haber sizin için
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Dermatolog Aslı Şahin, son dönemde erkeklerin de cilt bakımı yaptırdıklarını, cilt bakımının kadınların olduğu kadar erkeklerin de hakkı olduğunu belirterek, erkeklerde gerçekleştirilecek cilt bakımının feminen bir görüntüye yol açmaması gerektiğinin altını çizdi. 

MASKÜLEN YAPIYI BOZMAMAK ÖNEMLİ

Şahin, yapılacak bakımın kişide fiziksel ve ruhsal olarak pozitif etki oluşturacağını da söyleyerek, "Cilt bakımında farklılık yaratan durum, kadınlar ve erkekler arasında erkeklerin cilt yapısının farklı olması ve kas yapısının farklı olmasıdır. Uyguladığımız işlemlerde kadınlardaki gibi bir feminenleşme olmadan o maskülen ifadeyi koruyarak yapılan çalışmalar çok önemli. Tabi ki yaşadığımız şartlar hepimiz için zor. Stres, yaşlanma, çevresel birçok faktörlere maruz kalıyoruz. Dolayısıyla cilt bakımı kadınlar için ne kadar gerekli ise erkekler içinde o kadar gerekli. Cilt bakımının kadını erkeği yok. Biz hem kadınlara hem de erkeklere cilt bakımı yapıyoruz. Erkeklerde genelde şöyle bir istek var: Doğal olsun, doğal görünsün.  Sosyal ortamda arkadaşlar tarafından fark edilmesi olayı var. .  Doğru dokunulduğu zaman gerçekten kimsenin anlayamayacağı sizi 5 - 10 yıl öncesine götüren ama 'ya sende bir güzellik var' ibaresinin dışına da çıkmayacak bir uygulama oluyor. Nasıl yol alacağımızı kişiye göre planlıyoruz. Kişinin talebine göre, rahatsız olduğu yere göre, bizim uygun gördüğümüz yere göre işlem yapıyoruz. Nasıl daha iyi yol alacağımızla ilgili bir plan çiziyoruz ve ufak ufak dokunuyoruz. Amacımız yaşlanmayı zaten yok etmek değil. Böyle bir şey de mümkün değil. Sadece süreci yumuşatmak daha iyi yaş almak, yaşımızın iyisi olmak. Amacımız bu" şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir