BAİBÜ Öğretim Görevlisi Dolandırıldı

BAİBÜ Öğretim Görevlisi  Dolandırıldı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dikkatleri üzerine çekti. 41 yaşındaki Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ)’de öğretim görevlisi olarak çalışan S.C. Mersin’de bir çay ocağında garsonluk yapan 20 yaşındaki K.S. tarafından dolandırıldı Mahkemede tutuksuz yargılanan ve SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan sanık K.S., üzerine atılı suçlamayı reddederek; “Bu olayla benim bir ilgim yok. Çay ocağından tanıdığım soyadlarını bilmediğim H. İle E. isimli iki kişi benim aile durumunun iyi olmadığını biliyorlardı. Benden 5 tane banka hesap kartı ile hesaplarımın şifrelerini vermem karşılığı bin 500 lira para verdiler. Hesap kartım onların elindeydi. Bu suçu onlar işledi. Şayet mağdur hanım kabul ederse zararını gidermek istiyorum. Bana 3-4 ay müsaade edin” diyerek mahkeme heyetinden parayı ödemesi için süre istedi.

BİR ANDA BOŞLUĞUMA GELDİ

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dolandırıcılık davasında mağdur sıfatıyla duruşmaya katılan BAİBÜ öğretim görevlisi kadın S.C., şunları söyledi; “Başıma bu olay gelmeden önce arkadaşımın İnstagram sitesinden, ‘Merhabalar yapmış olduğum yatırımı 2 defa yaptım ve tekrar kazanç elde ettim. Emeği geçen T.ye ve ekibine teşekkür ederim’ paylaşımını görünce bende kazanmak istedim. T.’nin numarasını isteyerek kendisiyle whatsapp üzerinden görüşme yaptım. Yatırım yapmam için ilk etapta 10 bin lira yatırmamı istedi. Hemen hesabına 10 bin lira yatırdım. Ardından, O. İsimli birisi bana geri dönüş yaparak yatırmış olduğum paranın karşılığında 118 bin lira kazandığımı söyleyerek, 18 bin lira daha yatırmamı isteyince şüphelendim ve 18 bin lirayı yatırmadım. Sonradan öğrendim ki arkadaşımın instagram hesabı çalınmış. Hemen SİBER suçlar şubesine giderek şikayetçi oldum. Bu olay bir anda boşluğuma geldi. Burada sizin karşınızda olmaktan çok üzgünüm. Akılla davranıp kanmamam gerekirdi. Paramın iade edilmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti K.S.’nin isteği üzerine duruşmayı Eylül ayına erteledi. Belirlenen süre sonunda dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan K.S. parayı iade etmezse hapse girecek.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir