Bağımsız Türkiye Partisi Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı'dan sert çıkış: “AKP VATANDAŞLIK MAAŞI PROJEMİZİ DE AŞIRDI"

Bağımsız Türkiye Partisi Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı, AKP’nin 2023 yılında açıkladığı “Vatandaşlık Maaşı” projesine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaparak, projeye dair sert eleştirilerde bulundu.

Bağımsız Türkiye Partisi Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı'dan sert çıkış: “AKP VATANDAŞLIK MAAŞI PROJEMİZİ DE AŞIRDI
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Yağcı açıklamasında, iktidarın yıllardır BTP’nin ortaya koyduğu sosyal devlet projelerini taklit ettiğini, ancak bu projeleri bilimsel ve ekonomik temelden yoksun şekilde sunduğu için “projelerimizi bilinçli olarak etkisiz hale getirdiklerini” vurguladı.


Yağcı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“23 yıldır bizim projelerimizin üzerinden siyaset yapmaya çalıştınız. Ama her defasında özü bozarak, içini boşaltarak, millete umut diye sundunuz. Şimdi de yıllardır BTP’nin sistematik ve bilimsel çerçevede anlattığı ‘Vatandaşlık Maaşı’ projemizi aşırdınız; fakat yine kapitalist düzenin dar kalıplarına sıkıştırarak. Böyle bir sosyal devlet projesinin mevcut ekonomik yaklaşımla işlemesi mümkün değildir.
Bu ülkenin insanını, seçim öncesi vaatlere boğup manipüle etmeyi alışkanlık hâline getiren anlayış, bir kere daha milletin aklıyla alay etmeye hazırlanıyor.”


Yağcı, “Vatandaşlık Maaşı BTP’nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş tarafından kaleme alınan, kendi deyimiyle kapitalizmi sessiz bir devrimle tarihe gömen, sistematik bir ekonomi modeli olarak dünyaya deklare edilen “Mili Ekonomi Modeli” ‘nin sosyal devlet projelerinden biridir. Dünyada “universal basic income-evrensel temel gelir” adı ile ekonomi literatürüne girmiştir.” dedi. “Vatandaşlık Maaşı” projesinin kaynakları somut şekilde gösterilmiş, gelir adaletini ve sürekli büyümeyi sağlamayı amaçlayan, sürdürülebilir sosyal devlet projelerinden biri olduğunu belirten Yağcı, açıklamalarına şöyle devam etti:


“Bizim yıllardır söylediğimiz şey, sadaka düzenini büyütmek değil; vatandaşın GSMH’dan doğrudan pay aldığı adil bir ekonomik sistem kurmaktır. Ancak görüyoruz ki iktidar, projemizi aşırırken ruhunu kaybetmiş. Hızla daralan mevcut sistem içindeki ekonomik koşullarda, gerçekçi bir finansman planı olmadan yapılacak her açıklama, milletin sırtına yeni bir yükten başka bir şey değildir.”


Yağcı, seçim atmosferine yaklaşılırken toplumun duygularıyla oynayan, ekonomik gerçeklerle bağdaşmayan vaatlerin ülkenin istikrarına zarar vereceğini ifade ederek açıklamasını sonlandırdı:
“Milletimiz artık hamasi vaatlerle değil, ayakları yere basan gerçekçi projelerle buluşmak zorunda. Biz milletimize “Milli Ekonomi Modeli” ‘nin bilimsel olarak kendini kanıtlamış gerçekçi projelerimizi anlatmaya, aşıranları da deşifre etmeye devam edeceğiz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Leyla (7 ay önce)
    Evet BTP nin vefat eden eski başkanı Haydar Baş beyden bunu duymuştum. AKP projenin kaynağının Milli Ekonomi Modeli olduğunu belirtmeli.
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir