Avukat Yüksel Gültekin öyle bir yazı kaleme aldı ki…. ‘Çapsız'

Avukat Yüksel Gültekin, Mudurnu Adliyesi’nde düzenlenen mazbata töreninde yaşanan skandalı yazdı. Gültekin Mudurnu Belediyesi’nin yeni Başkanı Doğan Onurlu’nun, rakibi AK Parti Mudurnu Belediye Başkanı Hüseyin Yağın’a ettiği küfürü hatırlatarak, Mudurnu’nun yeni Belediye Başkanı’nın siyasi nezaketten nasibini almamış biri olduğunu belirtti. İşte Yüksel Gültekin’in o yazısı

Avukat Yüksel Gültekin öyle bir yazı kaleme aldı ki…. ‘Çapsız'
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

ÇAPSIZ 

Siyaset ince iş, yalnızca seçim kazanmak siyaset adamı olmak için yetmiyor. Mudurnu ilçesinde yerel seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi adayı Doğan ONURLU Bey kazanmış. Kendisini tebrik ederiz. Yalnızca, tebrik eden biz olmamışız. Mudurnu Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin YAĞIN Bey de siyasetin ince bir iş olduğunu bilen erdemli bir siyasetçi olarak Mudurnu’da seçimi kazanan Doğan ONURLU Bey’i tebrik etmek için kendisini yalnız bırakmayıp Mazbata teslimi için Mudurnu Adliyesine gitmiş. 

Doğan ONURLU Bey, fotoğraf çekimi yapılırken yine siyasi incelikten uzak bir üslupla “AKP’liler de gelsin.” Diye bir çağrı ile Ak Partili siyasileri fotoğraf çekimine davet ediyor. Orada bulunan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin YAĞIN Bey de “Burada AKPliler yok AK Partililer var.” Diye nazik bir üslupla düzeltme yapıyor. 

Vay! Sen misin bunu diyen. Doğan ONURLU Bey, (Yazının bu bölümünden sonra Bey hitabını kaldırıyorum) Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin YAĞIN Bey’e hitaben, herkesin ortasında, kameralar önünde ve alenen “Ha AKP, Ha Ak Parti Ne Farkeder Yani. Götelek.” Diye beyanda bulunuyor. Kime söylüyor bunları? Seçimi kazandı diye mazbata töreninde kendisi ile birlikte olmak için en yakın rakibinin yanına hiçbir kompleks duymadan, kırgınlık gözetmeden tebrik etmek için gelen siyasi rakibine söylüyor. 

Bu görüntülerin viral olduğu videoyu seyredince kendisini hiç tanımadığım fakat yürüyüş şeklindeki ve üslubundaki kabadayı tavırlardan işini merak ettiğim arkadaşın birahane işletmecisi olduğunu öğrenince tamam dedim. Şimdi taşlar oturdu. Yaptığı iş, haline hareketine ve tavrına yansımış. Vay Mudurnum! Osmanlının kuruluşunun emekçi beldesi. Osman Bey’imin gözdesi. Şeyhül İmran Hazretlerinin Diyarı. Vay. Vay ki vay. 

Evet.  Bolu Belediye Başkanı Tanju ÖZCAN, içki tedariğini sağlayacağı arkadaşını Mudurnuda Belediye Başkanlığına seçtirmiş. Hayırlı Olsun! Demokrasilerde aslolan çoğunluğun sözüdür, şüphemiz yok. Ama, muhalefetin de denetleme ve eleştirme hakkı yine demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. 

Siyasi nezaketten nasibini almamış, kendisini tebrik etmeye gelen siyasi rakibine GÖTELEK diyen bir anlayışı asla kabul etmeyiz. Hem kendisine böyle bir hitapta bulunulan Hüseyin YAĞIN kardeşim (Ayrıca, siyasi davranışını yürekten tebrik ediyor ve alkışlıyorum.) Hem de Ak Partinin Mudurnudaki yetkili temsilcileri derhal konuyu Yargıya taşımalı ve bu siyasi nezaketsizliğin hesabını sormalıdır.

Uyarmak benden, baştan işi sıkı tutmazsanız mafyavari tavırlarla kendisine siyasi nezaketin zirvesini gösterip mazbata töreninde tebrik etmeye gelen siyasi rakibine GÖTELEK diyen, buna cüret eden bu birahaneci çapsız ile baş edemezsiniz. 

Bu küçük yazı ile seçim değerlendirmemize girmiş olalım. En kısa sürede Bolu’daki seçim sonuçlarının değerlendirilmesinde buluşmak üzere. 

Ha, birahaneci Doğan muhtemelen bilmiyordur ama Partisinin Atatürk’ten sonraki 2 numaralı ismi Kurtuluş Savaşı kahramanlarından İsmet İNÖNÜ’nün dediği gibi “Bu ülkede namuslular, namussuzlardan cesur olmaya mecburdur.” Saygılarımla..

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

3 yorum yapılmış

  • Okan (3 hafta önce)
    Bundan önceki başkan da tekelciydi. Mudurnu en geri kalmış ilçelerden biri. Daha da geriye gidecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • B. Uzun (3 hafta önce)
    Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Ya bir ülkede alkol satan adam, belediye başkanı oluyorsa, daha çok anormal haberler arka arkasına gelecektir. Kullandığı kelimeyi kendisine iade etmesi lazımdı yazarın. O zaman şöyle diyelim, biz yeni başkana söylediği o kelimeyi hediye edelim. Köşe yazarı, Osmanlı'-dan tarihten bahsetmiş. O değerler mudurnu'-da kalmamış. Mudurnu, kabadayı başkanın önderliğinde bira içmeye ve göbek atmaya devam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Arca (3 hafta önce)
    Gerçekten çok ayıp etmiş
    %100
    %0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir