
Tanju Özcan'ın en büyük projelerinden olan ve açıldığı ilk günden itibaren farklı iddialarla gündeme gelen Köroğlu Kooperatifi'ne bağlı konserve fabrikası yaklaşık 10 ay önce üretimi durdurmuş, kapılarını kapatmıştı.
İsmi kooperatif olmasına rağmen aracı şirketlerle olan ticari bağları nedeniyle eleştirilerin odağında olan Köroğlu Koopertifi'nin tüm faliyetlerini durduması Bolu kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.
Kooperatife bağlı fabrikada üretilen konservelerin Fransa ve Yunanistan'a ihraç edildiği algısı kamuoyuna yerleştirilmeye çalışılmış, Tanju Özcan kameralar önünde yurt dışına gönderildiği iddia edilen konserve dolmalardan yemişti.
Çalıştığı dönemde tarımsal üretimden çok algı üreten konserve fabrikası belediye bütçesinden de yüklü miktarda para aktarılmıştı.
Üretimin durdurulmasının ardından konserve fabrikası kaderine terk edilmişti. Avrupaya ürün ihraç ettiği söylenen konserve fabrikasının son hali ise görenlerin içini sızlattı.
Belediyeden aktarılan milyonlarca liralık ödeneğe rağmen kaderine terk edilerek çürümeye bırakılan konserve fabrikası, kamu kaynaklarının nasıl hoyratça harcandığını da açıkça ortaya koyuyor.


































