Avrupa Miras Gönüllüleri Mudurnu'da ilk projelerini tamamladı: Gönüllülere plaket verildi

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Avrupa Miras Gönüllüleri'nin Türkiye'deki ilk projesi başarıyla tamamlandı. 12 gün süren çalışmanın ardından gönüllülere Mudurnu'da düzenlenen törende plaket ve belgeleri verildi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

1990 yılından bu yana binlerce genci miras koruma faaliyetleriyle buluşturan ve 2025 Avrupa Miras Ödülü'ne layık görülen gönüllü grup, "Ahi Kenti" olarak bilinen Mudurnu'da sahaya indi. Arasta Çarşısı'nda atıl vaziyette bulunan 4 dükkanda temizlik ve bakım-onarım çalışmaları gerçekleştiren gönüllüler, bu dükkanları Ahmet İzzet Bengüboz'un 1920'li ve 1930'lu yıllardan kalma fotoğraf koleksiyonunun sergileneceği mekanlara dönüştürdü. Diğer bir ekip ise Hakkı Efendiler Konağı'nda temizlik, belgeleme ve koruma faaliyetleri yürüttü.

Öğrencilere plaket verildi
12 gün süren çalışmaların ardından Mudurnu Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende gönüllülere belge ve plaket takdim edildi. Programa Bolu Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Doğan Onurlu, Mudurnu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve öğretim görevlileri katıldı. Yapılan tadilatın ardından işyeri ve konak açılışları da gerçekleştirildi. Ege Yıldırım'ın koordinatörlüğünde, Terra Mudurnu iş birliğiyle gerçekleşen proje, ilçedeki harabe durumdaki evlerin gelecekteki restorasyon çalışmalarına da örnek olacak. Gönüllüler, Mudurnu'nun tarihi dokusuna hayran kaldıklarını ifade ederek ilçeden ayrıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir