
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ateş, kadınların bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temeli olduğunu vurgulayarak, “Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Bir ülkenin gelişmesi çağdaşlaşması ve kalkınmasının en önemli unsurlarından birisi kadınların toplumun her alanında güçlü biçimde var olması ve temsil edilmesidir. Kadının elinin değmediği bir ekonomi büyüyemez. İş dünyası olarak, sanayinin, ticaretin bu denli geliştiği, girişimciliği ile her zaman övündüğümüz şehrimizde ve ülkemizde kadınlarımızın üretime katılımlarını daha da artırmalıyız.” diye konuştu.
Ateş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ekonomik gelişme ve kalkınma yolculuğu içinde kadınların girişimciliğinin geliştirilmesine katkı sağladıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Kadınlarımız arasında girişimci düşüncenin giderek daha fazla yaygınlaştırılmasına her zaman büyük önem verdik. Bu noktada özellikle kadınlarımızın iş dünyasında yer almalarını ve girişimciliğini önemsiyor, Kadın Girişimciler Kurulumuz aracılığıyla onların nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek, daha donanımlı hale getirmek, girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesini sağlamak, kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak için çaba harcamaya devam ediyoruz. Mesai arkadaşlarımız ve kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadına yönelik her türlü şiddetin son bulduğu, kadınlarımızın toplumdaki yerinin her geçen gün daha da arttığı, mutlu ve başarılarla dolu bir gelecek diliyorum.”































