Ata Tohumları Bahçesinden sofralara

Ata Tohumları Bahçesinden sofralara
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu'ya tarımsal anlamda yaptığı katkılarla tanınan hayırsever iş insanı M. Şerafettin Erbayram adına yaptırılan bahçede yetiştirilen Ata Tohumların hasadı başladı. 2300 metrekareden oluşan Ata Tohumları bahçesinden elde edilen tohum dışı ürünler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, konu ile alakalı elde edilen tohumların çiftçilere dağıtılacağını belirten açıklamada bulundu. Abak, açıklamasında:

“Bolu Bağışçılar Vakfı Şerafettin Erbayram Ata Tohumları bahçesi, Bolu'muza özgü ürünlerin tohumlarını yaygınlaştırarak, daha fazla ekilmesini sağlamaktı. 2 sene önce kurduğumuz ata tohumları bahçemizden elde ettiğimiz tohumları üreticilerimize dağıtıyoruz. Sadece çiftçilerimizden değil vatandaşlarımız da tohumlara çok fazla talep gösteriyor. Evine hatta balkonundaki saksıya ekmek istiyor vatandaşlar. Geçtiğimiz günlerde hasadı yapılan Bolu'ya özgü Civril Ayşe fasulyemiz elimize ulaştı. Bunlar yaş fasulye. Yani tohumluk değil. Biz de bu fasulyeleri ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıyoruz. Tohumluk fasulye ve patateslerimiz de yakında elimize ulaşacak. Bolulu çiftçilerimize bu tohumları dağıtacağız. Bahçe kurulduğundan bugüne ata tohumlarımızın ekimini bir hayli artırdık. Umarım birkaç yıl sonra Bolu'ya has bu özel ürünlerimizin ekimi daha da yaygınlaşır” 

ifadelerine yer verdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir