Asırlık Kutlama: Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi'nde Muhteşem 100. Yıl Cumhuriyet Balosu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da coşkuyla kutlanıyor. Bu büyük kutlamalardan biri de Londra’da gerçekleşti. Londra'nın göz kamaştıran Doğa Tarihi Müzesi'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun asırlık miladı olan 100. yılına ev sahipliği yapan görkemli balo, unutulmaz anlara sahne oldu. Bu anlamlı tarihte, saatler 19:23'ü gösterdiğinde, müze duvarları, Türkiye'nin zafer dolu yüz yıllık serüvenini yankılayan coşku dolu alkışlarla çınladı.

Asırlık Kutlama: Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi'nde Muhteşem 100. Yıl Cumhuriyet Balosu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Atölye Grup'un öncülüğünde ve Türk Eğitim Vakfı İngiltere, Galatasaray Eğitim Vakfı ile Boğaziçi Mezunlar Derneği'nin katkılarıyla zenginleştirilen bu etkinlik, bir yandan bir asrın ardında bırakılan onurlu mirası kutlarken, bir yandan da gelecek nesillerin önünü aydınlatacak burslar için kaynak yaratmayı amaçladı.

Büyükelçi Ertaş ve Sir Peter Westmacott’tan Anlamlı Mesajlar

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın, Atatürk’ün aydınlık mirası üzerine kurulu gelecek vizyonunu paylaştığı konuşma, salondaki herkesi duygusal bir yolculuğa çıkardı. İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Sir Peter Westmacott’un Türkçe selamlaması, iki ülke arasındaki derin tarihi bağları ve karşılıklı saygıyı vurguladı.  Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan da etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.

Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, “Dünyanın dört bir yanındaki Türklerin kalbi, ikinci yüzyılda daha güçlü bir Türkiye için atıyor. Atatürk’ün mirası, geleceğe ışık tutmaya devam ediyor. Hep birlikte Cumhuriyet nesli olmaktan gurur duyuyoruz.” sözleriyle duygularını ifade etti.

İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Sir Peter Westmacott da Türkiye’nin önemine değinerek, Türkçe olarak “Türkiye Cumhuriyeti harika bir birinci yüz yıl geçirdi. Umarım ikinci yüzyılı daha da iyi olur.” dedi. 

TEV UK Başkanı Ergun Özen’in ifadeleri ise, Türkiye'nin 100 yıllık bağımsız ve özgür tarihini şerefle anma anlayışının bir yansıması oldu. Özen; bu tarihi günde çok heyecan ve kıvanç duyduğunu belirterek; dünyada çok az ülkeye nasip olan 100 yıllık heyecanı hür ve bağımsız yaşayan bir ülkeye sahip olduğumuz için çok şanslıyız dedi.

Atolye Group kurucusu Mehmet Ulusoy'un gençlere ve kadınlara verdiği önemi vurgulayan konuşması, geleceğe yönelik umut dolu bir bakış açısı sunarak, salonu umut ve ilham dolu alkışlara boğdu. Mehmet Ulusoy konuşmasında “Cumhuriyet ikinci yüzyılında sözü ve sahneyi Cumhuriyet kadınlarına ve gençlere bırakmalıyız” diyerek ikinci yüzyıla olan umudunu vurguladı.

Sanat ve zarafetin iç içe geçtiği bu muhteşem gecede, yetenekli sanatçı Karsu, piyano eşliğindeki etkileyici performansıyla ve Mehmet Korkmaz imzasını taşıyan kırmızı büyüleyici elbisesiyle, Cumhuriyetin simgesel renklerini sahneye taşıdı. Şarkılarıyla yüzyıllık bir hikayeyi anlatan Karsu'nun ailesinin de bulunduğu bu gecede, her notada duyguların derinliği hissedildi.

Bu özel gece, Show TV’nin sevilen sunucuları Ebru Akel ve Murat Güloğlu tarafından sunuldu.

Televizyon sunucusu Ezgi Kasapoğlu da katılımcılarla yaptığı özel röportajları ile gecenin nabzını ölçtü.

Gece, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve bazı futbolcular tarafından imzalanan formaların açık artırmada satılması ile devam etti.

Bu formaların yanı sıra, ünlü mimar Rıfat Baltaoğlu’nun Atatürk’ün yaşamını Cumhuriyet altını üzerine işlediği eser de açık artırmada yer buldu.Açık artırmada ve gecede elde edilen gelirle  Cumhuriyetin ikinci yüzyılını inşa edecek gençlere burs sağlanacak. Bu bursla 100 öğrencinin eğitimine katkı verilecek.

DJ Can Hatipoğlu'nun dinamik performansı, müzenin tarih dolu koridorlarında Cumhuriyetin marşlarını yankılandırırken, katılımcılar 100 yılın heyecanını doyasıya yaşadı. 

Londra’daki bu muhteşem baloda adeta bir gastronomi şöleni de yaşandı. Balonun özel olarak hazırlanan menüsünde Türk Gastronomi Dünyasının önemli isimleri Şemsa Denizsel, Kemal Demirasal ve Cemre Torun’un seçtiği yemekler yer aldı.

Gecenin içecek seçkisi ise Ünlü Master Sommelier İsa Bal tarafından gerçekleştirildi ve en seçkin içecekleri özenle seçilerek misafirlere sunuldu.

Her masanın adının, kurtuluş mücadelesinin sembollerini taşıdığı bu zarif etkinlik, tarihin sayfalarından çıkıp gelen duygu ve anıların, gelecek nesillerin umutlarıyla harmanlandığı bir kutlamaya dönüştü.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Muazzez-Haşim Ulusoy (5 ay önce)
    Ben Mehmet Ulusoy un annesi Muazzez Ulusoy.Teşekkürler.Harika bir gece düzenledi evlatlarım.İşıl ve Mehmet Ulusoy.Gururlandık,duygulandık.Hele bu Organizasyon un Londra’da olması ve çoşkunun ,katılımın yüksek olması çok anlamlıydı.Daha nice güzel organizasyon larda buluşmak üzere.Sevgiler.Atölyegurup.Yayınınız için teşekkürler sizlere.tvbolu.çöm.tr
    0
    0
    Yanıtla
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir