Araştırma: Covid-19 geçirdikten sonra kalp problemleri riski çok daha yüksek

Araştırma: Covid-19 geçirdikten sonra kalp problemleri riski çok daha yüksek
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, Covid-19'dan iyileştikten uzun bir süre sonra, kişilerin yeni kalp sorunları için yüksek risklerle karşı karşıya olduğu tespit edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Gazi İşleri Bakanlığı'ndaki araştırmacılar, aşılar geliştirilmeden önce corona virüs bulaşmış 153 bin 760 kişinin, virüse yakalanmayan 5,6 milyon kişinin ve verileri pandemiden önce toplanan 5,9 milyon kişinin yeni kardiyovasküler sorun oranlarını karşılaştırdı.

Elde edilen verilerde, Covid-19 enfeksiyonunun akut aşamasının iyileşmesinden ortalama bir yıl sonra, Covid-19 geçiren kişilerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 63, sorunlu düzensiz kalp ritmi riskinin ise yüzde 69 daha yüksek olduğu belirtilirken, felç riskinin yüzde 52, kalp yetmezliği riskinin ise yüzde 72 daha yüksek olduğu aktarıldı.

Nature Medicine'de yayımlanan bulgulara göre, diğer iki gruba kıyasla akciğerlerde potansiyel olarak ölümcül kan pıhtılaşması riskinin ise yaklaşık üç kat daha yüksek olduğu vurgulandı.

St. Louis Sağlık Sisteminden ve St. Louis'deki Washington Üniversitesi'nden Ziyad Al-Aly, hafif Covid-19 olan ve bunun için hastaneye yatırılması gerekmeyen kişilerde bile risklerin yüksek olduğunu belirtirken, "Covid gerçekten kimseyi bağışlamadı" dedi.

Ziyad Al-Aly, "Covid-19'lu kişiler sağlıklarına dikkat etmeli ve göğüs ağrısı, göğüste basınç, çarpıntı, bacaklarda şişlik gibi belirtiler yaşarlarsa tıbbi yardım almalıdırlar" şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir