
Bolu Havadis Gazetesi’nde Mehmet Demirci imzasıyla yer alan haberde şu ifadelere yer verildi “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce arasına kara kedi girdi. Samimiyetleri ve dostluklarıyla bilinen ikili arasında neler yaşandığı bilinmezken, Özcan ve İnce’nin uzun zamandır kırgın oldukları konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki Genel Başkanlık yarışında Muharrem İnce’nin yanında yer alarak Kılıçdaroğlu’na bayrak kaldıran Tanju Özcan’ın yerel seçimler öncesi İnce ile arasının açıldığı CHP kulislerinde konuşulmaya başlandı.
İNCE TEBRİK DAHİ ETMEMİŞTİ
Cumhurbaşkanlık seçimlerinde İnce ile birlikte şehir şehir dolaşarak destek olan Özcan’a, 31 Mart yerel seçimlerinde İnce’den aynı destek gelmemişti. İnce seçim çalışmalarında bir çok İle giderken Bolu’ya gelip Özcan’a destek olmadı. Süreçte Dörtdivan’a giderek Dörtdivan Belediye Başkan adayı olan İlyas Özalp’a destek veren İnce, o dönem yaptığı açıklamalarda Özcan’ın ismini ağzına dahi almadı. Seçim sonrası CHP’li bir çok Milletvekili Tanju Özcan’ı tebrik ederken Muharrem İnce Özcan’ı tebrik dahi etmedi.
İKİSİDE ÖZALP’I TERCİH ETTİ
Geçmiş zamanda seçim çalışmalarında aracın arka koltuğunda birlikte verdikleri pozlarla mutluluklarını kamuoyu ile paylaşan ikili artık birbirlerinin hatırını dahi sormuyorlar. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Ekrem İmamoğlu’na destek olmak amacıyla İstanbul’a giden Tanju Özcan, daha önce muharrem İnce ile birlikte verdiği pozun aynısını İlyas Özalp’la verdi.
İNCE’YE MİSİLLEME Mİ YAPTI?
Özcan’ın verdiği bu poz, yerel seçimlerde Tanju Özcan’a destek olmayıp Dörtdivan’a giderek İlyas Özalp’a destek olan İnce’ye misilleme olarak algılandı. İnce’nin seçim sürecinde Özcan’ın yerine Özalp’ı tercih etmesine misilleme yaptığı düşünülen Tanju Özcan, makam aracının arka koltuğuna daha önce İnce’yle çektirdiği fotoğrafta bu kez İlyas Özalp’ı tercih etti.