"ANADOLUDAKİLER" PROJESİ TANITILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadoludakiler Sergisi ve Tanıtım Programı, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde Emine Erdoğan Hanımefendi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, “Bereket, Birikim ve Beceri” mottosuyla hayata geçirilen “Anadoludakiler” projesinin tanıtım programına Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Koordinasyonunda, Doğu Marmara Bölgesi illerinden (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova)   zanaatkarlar ve üreticiler de katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet ŞİMŞEK ‘’SOGEP-Anadoludakiler’’ programının içeriğine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Programda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Anadoludakiler” hareketi kapsamında, 81 ilin tamamında, Kalkınma Ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yerel üretim ve kalkınmaya yönelik “Anadoludakiler Destek Programı” müjdesini verdi. Bakan Kacır, projeleri başarılı olan girişimciler, kooperatifler, usta ve zanaatkarların destekleneceği program ile ilgili “Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda; yerel üretim değerlerimizi yenilikle buluşturan, geleneksel değerlerden beslenen, sanayi ve teknolojiden güç alan bir yerel kalkınma modelini adım adım hayata geçireceğiz. Bölgesel potansiyelleri keşfederken, yerel ekonomilerimizi canlandırıyoruz. Bölgeler arasındaki eşitsizliği azaltırken; her kesimden insanımızın yaşam kalitesini yükselterek topyekûn kalkınmayı hep birlikte tesis ediyoruz.” dedi.

Program Kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başvuruları Almaya Başladı

“Anadoludakiler” hareketi kapsamında, 81 ilimizin tamamında, Kalkınma Ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yerel üretim ve kalkınmaya yönelik ‘’Anadoludakiler Destek Programı’’ 28 Haziran itibariyle başladı. İlimizde ilgili çağrı kapsamında başvuru süreçleri Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülmektedir.

Destek programı ile Anadoludakiler markası ile topraklarımızın zenginliğinin dijital platformda paylaşılarak yerel üreticilerin desteklenmesi, geleneksel kültürün yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesi amaçlanmaktadır. Çağrı kapsamında sunulacak projelerde https://anadoludakiler.org/ bağlantısında sunulan platformda bulunan ya da bu platforma eklenme potansiyeli bulunan değerlere ilişkin içerik bulunması beklenmektedir.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir