Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi'nden Dem Adayına ret!

Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi, Dem Parti Bolu Belediye Eş Başkan Adayı Veli Saçılık'ın ziyaret isteğini reddetti. Dem Eş Başkan Adayı Veli Saçılık X hesabından ziyaret isteğini geri çeviren Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesine tepki gösterdi. Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şube Başkanı Ramiz Güleç, Dem Parti Adayı'nın ziyaretini doğru bulmadıklarını konu hakkında yorum yapmak istemediklerini söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi'nden Dem Adayına ret!
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Yerel seçimler öncesi Bolu'da yeni kurulan Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi'ni Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ziyaret etmiş, dernek yöneticileri ile bir araya gelmişti. 2019 Yerel Seçimlerinde CHP adayı Tanju Özcan'a destek veren HDP tabanı (yeni adıyla Dem Parti)  2024 Yerel Seçimlerinde Bolu'da güçlü bir isimle yarışa gireceklerini belirtmiş, Veli Saçılık'ı partilerinin Bolu Belediyesi Eş Başkan EAdayı olarak belirlemişti. Geçtiğimiz günlerde Dem Parti'nin Bolu Belediye Başkan Adayı Veli Saçılık, Bolu'da yeni kurulan Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi'ne ziyaret talebinde bulundu. 

DEM PARTİ'NİN TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Dem Parti'nin ziyaret isteği Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi tarafından reddedildi. Ziyaret isteğinin kabul edilmemesi üzerine Dem'in Bolu Belediyesi Eş Başkan Adayı Veli Saçılık X hesabından Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi'ne tepki gösterdi. Saçılık hesabından, MHP'li yöneticilerin ve Tanju Özcan'ın dernek ziyareti fotoğralarını, "Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi adında, Alevi inancıyla alakası olmayan dernek MHP-AKP-Tanju Özcan ile güle oyanaya görüşme yaparken, Dem Parti adayı olarak benim ziyaret isteğimi geri çevirdi. Pir Sultan'ın dediği gibi ‘Sizde Şah diyeni öldürürlerse, biz de bu yayladan şaha gidelim’ ifadeleriyle paylaştı. 

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ BOLU ŞUBESİ'NİN DAVRANIŞI TAKDİR TOPLADI

Konu hakkında yorum yapmayacaklarını söyleyen Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şube Başkanı Ramiz Güleç, “Dernek olarak Dem Parti ziyaretini kabul etmedik. Konu hakkında yorum yapmak istemiyoruz” dedi. Bölücü terör örgütü Pkk'ya yakınlığı ile bilinen Dem Parti'nin ziyaret isteğini reddeden Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi'ne vatandaşlardan büyük destek geldi. Çok sayıda vatandaş Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi'nin tavrını takdirle karşıladaklarını belirterek, Aleviliği  bölücülüğe alet etmek isteyen odaklara taviz vermeyen dernek yöneticilerini kutladı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir