Akgül'den Özcan'a sert sözler "Belediye bütçesinden tüm şehri resminle kaplatacağına, mantar üreticisinin parasını öde"

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediyesi tarafından 2020 yılında kurulan Köroğlu Kooperatifi aracılığı ile Bolululara ek gelir kapısı sağlamak için başlatılan kültür mantarı üreticiliğinde mağdur edilen üreticilerle ilgili konuştu.

Akgül'den Özcan'a sert sözler
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın, 2020 yılında kurulan Köroğlu Kooperatifi aracılığı ile vatandaşlara alım garantisi verdiği mantar üreticiliği konusunda üreticileri mağdur ettiğini söyledi. 
Büyük bir proje olarak 2021 yılında ilk tesislerin kurulduğu mantar üreticiliğinde vatandaşlara eğitimler verildi ve vatandaşlar üretime teşvik edildi. Kısa sürede Bolu’da birçok kişi mantar üretim işine girerken Bolu Belediyesi tarafından alım garantisi verilmesine rağmen son dönemde üreticilere ödemeleri yapılmadı ve üretim tesisleri bir bir kapanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde kıraathanede bir üreticinin ödemelerini alamadığı yönündeki söylemleri sonrası MHP Bolu Milletvekili Akgül, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yüklendi. 
AKGÜL ÜRETİCİLERİN SESİ OLDU
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ve mağdur edilen üreticilerin yanında olduklarını açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül “Türkiye’nin en büyük kooperatifi olacak iddiası ile kurulan Köroğlu Kooperatifi bünyesinde “sosyal proje” ve “küçük üreticiyi destekleyeceğiz” sözleri ile girişilen mantar üreticiliğinde, üreticiye ürettirilen mantarların ödemesi yapılmadı. Üreticilere alım garantisi verirken, ödeme garantisi vermeyi umursamadığı sosyal projesi işin sonunda sosyal mağduriyet haline geldi. Ben de şimdi diyorum ki sayın Özcan seçimde belediyenin bütçesini harcamak yerine keşke o bütçeyle üreticilerin ödemesini yapsaydın. Vatandaşlarımızı mağdur ederek nasıl seçim kazanmayı düşünüyorsun. Öznemiz Bolu iken Bolulu hemşehrilerimiz iken sen seçim kazanabilmek adına belediyenin bütçesini harcıyorsun. Bu nasıl belediyecilik anlayışı, bu nasıl hizmet anlayışı. Belediye bütçesinden tüm şehri resminle kaplatacağına, mantar üreticisinin parasını öde” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir