
AK Parti kongresine sayılı günler kala il başkanlığı adaylığında aday bolluğu yaşanıyor. İl başkanlığı adaylığı için 16 isim gündeme geldi. Bolu havadis gazetesinde yayınlanan habere göre Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörleri Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve Yahya Çelik, Cuma günü yapılan temayül yoklaması sonrası İl Başkanı adaylarıyla yüz yüze görüştü.
GÖRÜŞÜP ANKARA’YA DÖNDÜLER
Özgeçmişlerini koltuklarının altına alarak, Genel Merkezden gelen yetkililerle görüşmek için sırada bekleyen 15 adet İl Başkanı adayının heyecanı görülmeye değerdi. Yapılan görüşmeler sonrası temayül oylamasından çıkan sonuçla birlikte Ankara’ya dönen Koordinatör Milletvekilleri hazırladıkları raporları ve görüşlerini teşkilat başkanlığına teslim edecek.
KONGRE TEKRAR ERTELENEBİLİR
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de bulunması ve 16 Şubat Salı günü Ankara’ya dönecek olması 22 Şubat’ta yapılması planlanan Bolu İl Kongresinin tekrar ertelenebileceği düşüncesini doğurdu. Genel Merkez Teşkilat birimi tarafından 15 İl Başkanı adayı 4 veya 5 e düşürüldükten sonra elde kalan adayların 18 Şubat Perşembe Külliyede Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkması bekleniyor. AK Parti’nin yeni İl Başkanının kim olacağı ise bu görüşme sonrası belli olacak. Gündeme gelen isimlerin arasında kulislerde adı geçen isimlerde yer alıyor. Bu isimlerden biri de Avukat Cihan Yavuz. Cihan Yavuzla birlikte il başkanlığı dayalığı için toplam 16 isim yer aldı.
İŞTE İL BAŞKANI ADAYLARI
Ak Parti İl Başkanının kim olacağı kamuoyu tarafından merakla beklenirken aday olan 16 kişi şu isimlerden oluştu;
Kazım Konak (Mevcut Merkez İlçe Başkanı)
Cemil Akay (Mevcut İl Başkan yardımcısı)
Ekrem Çetinkaya (Eski Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan yardımcı)
Suat Güner (Mevcut İl Başkan yardımcısı)
Cihan Yavuz ( Eski Belediye Başkan Aday Adayı)
Metin Soygür (Eski Mudurnu Belediye Başkanı)
Zekai Öztürk (Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi)
Abdullah Uzun (Eski Bolu Belediye Başkan aday adayı)
Selami Konyalıoğlu,(Eski Belediye Başkan aday adayı)
Ramazan Zengin (Mevcut İl Yönetim Kurulu üyesi)
Abdullah Abat (Boluspor Başkanı)
Mustafa Çakıcı (Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi)
Süleyman Özbağ (Eski Seben Belediye Başkanı ve Fahri Bolu Belediye Başkan yardımcısı)
Mücahit Kutlu (Eski İl Genel Meclisi Başkanı)
Murat Demirel (Eski Milletvekili aday adayı)































