
AK Parti binasında gerçekleşen basın toplantısına AK Partili belediye meclis üyeleri, AK Parti yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı. Basın toplantısında açıklamalar yapan AK Parti Belediye Meclis Grubu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Uğur Akbay çok ciddi iddialarda bulundu. Akbay toplantı sonunda iddia edilen konularla ilgili yargı yoluna başvurup başvurmayacaklarına ilişkin sorduğumuz soruya “Evet bundan topyekun bu hukuksuzluğun karşısında duracağız. Gerektiğinde bu konuları tek tek hukuka taşıyacağız” şeklinde cevap verdi.
KİMSEYE KAHVALTI EDECEK TERÖRİST KALMAYANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR
Akbay’ın yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
Öncelikle vatan savunması sırasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin Ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah. Duamız o dur ki ve şundan eminiz; bu topraklar üzerinde, kimseye kahvaltı edecek terörist kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir. Konumuz; Mecliste, hukuksuz bir şekilde tarafımıza söz hakkı bile tanınmayan, 2021 Ek bütçesi ve 2022 bütçesidir.
HAYALİ GELİR BÜTÇESİ, DEVAM EDECEK ARSA SATIŞLARI İÇİN BİR KILIFTIR
Özenle hazırlandığı defalarca iddia edilen ve 400 Milyon lira olan 2021 bütçesi yetmemiş, giderler hesaplanandan % 55 oranında artarak 220 Milyon lira açık vererek tarihe geçmiştir. Bu hayali gelir bütçesi, devam edecek arsa satışları için bir kılıftır. Bolu’muz parsel parsel satılmaktadır. Daha bir ay öncesine kadar, bütçe görüşmelerinde, birimlerden herhangi bir ek bütçe talebi olmazken, nasıl bir hesapsızlıktır ki, yılsonuna sayılı günler kala, 220 milyon lira gibi devasa bir bütçe açığı ortaya çıkmış ve talep edilmiştir. Birimlerin bütçesinin yerinde kullanılmadığı, teftiş raporlarına geçecek kadar ayyuka çıkmış bir konudur.
TAM BİR FİYASKO
AK Parti tarafından bin bir güçlükle Bolu halkına kazandırdığımız fidanlık arazisini kendi meclis üyelerinden bile saklayarak gizli kapılar ardında satılmasına rağmen ki, Belediye tarihinin en büyük taşınmaz satışıdır, bütçenin bu büyüklükte açık vermesi akla ve mantığa aykırıdır, hiçbir vicdan bunu kabul edemez. Şu ana kadar, süslü laflarla anlattıkları hiçbir bütçe, bırakın denk bütçeyi, denk bütçenin yanına bile yaklaşamamış, hatta 2021’de yapılan bütçe, bu ek bütçe ile birlikte tam bir fiyasko olarak yine tarihe geçmiştir.
VERİLEN SÖZLER NEREDE?
Gider bütçesinin, inanılmaz biçimde artırılmasına karşılık, dostlar beni işte görsün kabilinden, birkaç göbek dışında Bolu’da dişe dokunur ne vardır. 220 Milyonluk devasa Ek Bütçede çoktan başlaması gereken; Stadyum nerededir, Vizyonkent Bolu projesi nerededir, Karaçayır Sosyal Tesis Projesi nerededir, D-100 Karayolu alt geçit projeleri nerededir? Yeni Spor Kompleksi projesi nerededir?Kültür Merkezi Projesi nerededir? Utanmadan, yapmadan yıkarak tarihe geçtiği otopark projeleri nerededir?
ORTADA, ÇAPSIZ VE PLANSIZ GÖBEKLERDEN BAŞKA NE VARDIR?
Bunlarla beraber; Bu Meclisten, 42 ayda 35 kalemde, 2 Bütçe tutarı olan 800 Milyon lira kredi yetkisini de yine utanmadan aldınız. 42 ayda, 1,5 Milyar liraya yakın parayı nereye harcadınız? 1,5 Milyar lira nerede. Ortada, çapsız ve plansız göbeklerden başka ne vardır?
ZENGİN BABANIN ŞIMARIK EVLADI EDASIYLA, BOLU’YU PARSEL PARSEL SATMAKLA YETİNMEMİŞ…
Her şeyi bildiği iddiasıyla ortada dolaşan, büyük israf düşmanı, matematik dehâsı, büyük filozof, kerameti kendinden menkul bu zat; zengin babanın şımarık evladı edasıyla, Bolu’yu parsel parsel satmakla yetinmemiş, 4 Milyonluk kuru gıdayı matbaa makinesinden çıkarmayı başarmıştır. Belediyenin 6. ve 7. katlarında şişen davulların sesi, Dodurga sırtlarında yankılanmaktadır. Şimdiye kadar, sabrı taşan, Bolu’da tanınan-bilinen, 3 Başkan Yardımcısı ve 1 Meclis üyesi seni açıkça terk etmiştir. Kurdurduğun şirketlerde, Kooperatiflerde ve dahi Belediyede, kimin hangi görevde olduğu belli olmayan bu sistem Tanju Özcan’ın basiretsizliğinin ve Belediyeyi yönetemez olduğunun açık bir göstergesidir.
AK KADROLAR GÖREVİNİ SONUNA KADAR YAPACAK VE ALDIĞI HER BİR OYUN HAKKINI VERECEKTİR
Gelelim 2022 Yılı Gelir Tarife Cetvelindeki fahiş ve mesnetsiz fiyat artışlarına;
1- Bolunun, yarısından fazlasının kullandığı, konutlardaki dijital su aboneleri için, 2021 Ocak fiyatı, 2,59 liradan, 2022 ocak fiyatı ise 4,50 liraya çıkarılarak, % 74 fahiş fiyat artışı yapılmıştır.
2- Esnafımızın kullandığı, dijital su aboneleri için, 2021 Ocak fiyatı, 8,62 liradan, 2022 ocak fiyatı, 15 liraya çıkarılarak yine % 74 fahiş fiyat artışı yapılmıştır. Bunlar, giydirilmemiş fiyatlardır ve Ocak ayından itibaren otomatikman her ay artış olacaktır.
Anayasanın 10.maddesine aykırı bir şekilde, dijital sayaç kullananlarla, mekanik sayaç kullananlar arasında, % 80 fiyat farkı oluşturulmuştur. Bunun, insafa da vicdana da sığmadığı açıktır ve hukuk bunu mutlaka sorgulayacaktır.
3- Gelir tarife cetvelinde, hiçbir altyapı çalışması olmadan; uydurma, mesnetsiz, keyfi ve sorumsuz bir şekilde, yeniden değerleme oranının kat be kat üzerinde olan, fahiş fiyat artışlarının da, Adliye tarafından sorgulanmasını sağlamak boynumuzun borcudur.
Bolumuzun hiç endişesi olmasın. Her şeyin ama her şeyin farkındayız. Ak Kadrolar bu ayrımcı, ayrıştırıcı, yönetim anlayışına karşı görevini sonuna kadar yapacak ve aldığı her bir oyun hakkını verecektir.































