AHMET ŞERAFETTİN YAMANER'İN KİTABI FOX TV'DE

AHMET ŞERAFETTİN YAMANER'İN KİTABI FOX TV'DE
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

 Yamaner'in kaleme aldığı "1974 ÖNCESİ ve SONRASI KIBRIS" isimli kitabını Fox Tv Haber Spikeri İsmail Küçükkaya Ana Haber Bülteni'nde tanıtarak, bu kitabın okullarda okutulması gerektiğine vurgu yaptı.

      Kıbrıs’ın jeopolitik önemini anlatıyor      

Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Balyemez de, Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner’in Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yazdığı mektubu kitabıyla birlikte bir TV programında gündeme getirdi.

Balyemez; “Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, bir Kıbrıs sevdalısı. Her okula gidiyor Kıbrıs harekâtını, Kıbrıs’ın jeopolitik önemini anlatıyor” diyerek, Yamaner'den övgüyle söz etti. 

      BRT-1’de yayımlanan bir programda Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Balyemez, Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner’in Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yazdığı mektubu gündeme getirerek;     “Ticaret hayatına atılmış, muvaffak olmuş oldukça yer edinmiş bir binbaşından bahsetmek istiyorum, Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner. Ahmet Şerafettin Yamaner, hatıralarından, duyduklarından istifade ederek “1974 Öncesi ve Sonrası Kıbrıs” ismini verdiği kitabını yazmış. Bunu ücretsiz olarak Türkiye’de her tarafa dağıtıyor ve Bolu’da Kıbrıs’ı anlatıyor. Bir Kıbrıs sevdalısı. Her okula gidiyor Kıbrıs harekâtını, Kıbrıs’ın jeopolitik önemini anlatıyor.

Ben kitabı tanıtmayacağım ama Ahmet Şerafettin Yamaner’in yaptığı çok önemli bir girişimden bahsedeceğim. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a hitaben yazılmış bir mektup. Bu mektubun final kısmını okumak istiyorum. Anavatan Türkiye ve Yavru vatan Kıbrıs'ta okuyan gençlerimizin okullarda Kıbrıs’ı öğrenebilmesi için müfredat programlarına yeterince zaman ayrılması gerekmektedir. Kıbrıs’ın öncelikle milli davamız olması dolayısıyla bu yazımı sizlere göndermeyi düşündüm. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı olurdum” sözü bulunduğunuz makamı büyüklüğünü göstermektedir” şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir