81 İLDE ''SIFIR ATIK'' ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

81 İLDE ''SIFIR ATIK'' ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

1 Haziran'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülecek olan Türkiye Çevre Haftası'nda 81 ilde herkese çevre bilincini ne kadar önemli olduğunu anlatacak.

21 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ''Türkiye Çevre Haftası'' adlı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilecek etkinlikle alakalı usul ve esaslar belirlendi. 

81 İlin valiliklerine ve Bakanlık İl Müdürlüklerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla yayımlanan genelgeye ilişkin uzul ve eseslar iletildi. 

Türkiye Çevre Haftası, sürdürülebilirlik, çevrenin korunması, küresel ısınmayla mücadele ve uyum konularında çevre bilincinin küçük büyük büyük herkese herkese yayılması için 1-7 Haziran'da, ''Sıfır Atık'' temasıyla kullanılacak.

YÜRÜYÜŞ YARIŞMASI DÜZENLENECEK

5 Haziran'da Türkiye Çevre Haftası kapmsanında eş zamanlı olarak ''81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü'' gerçekleştirilecek. Yürüyüşün startı Ankara Kızılcahamam'da ilçesinde verilecek.

Hafta kapsamında '' 81 Milyar Adım Mobil'' uygulaması ile 5 Haziran'dan 6 Haziran saat 24.00 a kadar 10.000 adıma ulaşanlar, Bakanlık tarafından verilecek ödüller için çekiliş hakkı kazanacak ve sonuçlar noter huzurunda açıklanarak mobil uygulama ve Bakanlığın resmi web sitesinde yayınlanacak. 

81 İLDE DİKİM YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikiliği İl Müdürlüklerinin 81 ilde yer alan kamu kuruluşları iş birliğinde belirlemiş olduğu alanlarda iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yutak alanların arttırılması için toplu fidan dikimine öğrenciler de katılım sağlayacak ve her bölgenin toprak yapısına ve doğasına uygun fidan dikimi yapılacak. 

Hafta kapsamında çocukların, çevre  ve doğa şehircilik, sıfır atık, iklik değişikliği ile  mücadele konularında eğlenirken öğrenecekleri fotoğraf ve resim yarışmaları düzenlenecek. 

''Çevre Dostu Bir Yaşam için Bisiklet Turu''

3 Haziran 2022'de Dünya Bisiklet Günü'nün de kutlanacağı haftada bisikletin günlük hayatta kullanımını arttırmak ve çevre dostu ulaşım bilincini arttırmak için ''Çevre Dostu Bir Yaşam için Bisiklet Turu'' etkinliği gerçekleştirilecek. 

Ayrıca 5 Haziran Pazar günü saat 15.30'da il müdürlüklerinde başlayacak olan ''Çevre Müfettişliği''etkinlikleri kapsamında çocuklar tanıtıcı şapka, tişört ile etkinlikte yer alacak. 

''Doğa ve Çevre''

Başvuruların 25 Mayıs'ta başladığı Türkiye Çevre Haftası'nda gerçekleştirilecek olan doğa ve çevre temalı fotoğraf yarışmasına 15 yaş üstü herkesin katılabilecek ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. 

Hafta kapsamında, denize kıyısı olan illerde plaj ve dneiz kirliliğinin önüne geçmek için çeşitli etkinler düzenlenecek. Diğer illerde ise şehrin doğal çevresine göre yönelik aktiviteler yapılacak. Tüm etkinliklerde 209 üniversiteden iklim elçileri ve çevre gençleri aktif rol oynayacak. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir