700 İhale Mercek Altında!

700 İhale Mercek Altında!
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

21 Kasım 2018 tarihinde Bolu Belediyesi'ne ait evrakların saklı tutulduğu arşivde yangın çıktı. Elektrik kontağındaki kaçak sebebiyle meydana geldiği iddia edilen yangınla ilgili kamuoyunda çeşitli tartışmalar yaşandı. Dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ekibi tarafından çıkan yangın hakkında şu açıklama yapılmıştı "Pazaryeri’ni Belediye Meydanı’na bağlayan alt geçitte bulunan katlı otoparkta, bugün akşam saatlerinde bir yangın tehlikesi yaşanmıştır. Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin otoparktaki araçları tahliyesinin ardından, İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz hızla söndürme çalışmalarına başlamıştır. İtfaiye Müdürlüğü yetkililerimizden alınan bilgiye göre yangının bir matbaa makinesinden kaynaklandığı sanılmaktadır. İlk belirlemelere göre olayda yangından etkilenen kimsenin bulunmadığı, herhangi bir yaralanmanın olmadığı tespit edilmiştir. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın yerinde bulunan Belediyemiz arşivinin, veriler daha önce dijital ortama aktarılmış olduğundan zarar görmediği düşünülmektedir. Detaylı açıklama ise, yarın yapılacak tespitin ardından paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz"

HANİ ÖNEMLİ BELGELER YOKTU?

Akıllarda soru işareti bırakan yangınla ilgili gerçekler bir bir gün yüzüne çıkıyor. Meydana gelen yangında Bolu Belediyesi'nin 2009-2016 yılları arasında gerçekleştirdiği çoğu ihale bilgilerinin yer aldığı dosyaların yanıp kül olduğu bilgisine ulaşıldı. 700 ihale dosyası ve ıslak imzalı evraklar çıkan yangınla birlikte kül oldu. Yangın sonrası dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ekibi tarafından yapılan açıklamada yangında önemli bir kaybın olmadığı iddia edilmişti. Islak imzalı evrakların kül olduğu yangınla birlikte ihale edilen iş ve işlemler hakkında yasal sorumluluk taşıyan kişilerin bu durumdan kurtulduğu gelen diğer iddialar arasında.  

BÜTÜN BELGELER DİDİK DİDİK EDİLİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından Alaaddin Yılmaz dönemini ve çıkan yangınla birlikte ortaya çıkan tahribatı incelemek ve soruşturmak için gelen müfettişin sorgusu devam ediyor. Müfettiş soruşturmasında 700 ihale mercek altında. Soruşturma için müfettişin talebiyle çeşitli kurumlardan 7-8 kişilik bir çalışma ekibi oluşturulmuş durumda. Soruşturma ekibi belediye binasında encümen toplantılarının gerçekleştiği odada incelemelerini sürdürüyor. Her döneme ait belgelerin didik didik edildiği soruşturma ile ilgili önemli bir kararın çıkabileceği gelen diğer bilgiler arasında. Yapılan soruşturmadan ilerleyen günlerde nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

2 yorum yapılmış

  • merrkol (4 yıl önce)
    Sonuna Kadar Araştırıĺsin
    0
    0
    Yanıtla
  • melungeon14 (4 yıl önce)
    ee..minareyi çalan kılıfını hazırlar...iz bulamazsınız..
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir