46. TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Haber: Gizem ÇELİK

Görüntü: Cennet ÇAKAN

Turizm Haftası Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. 

46’ncısı düzenlenen Turizm haftası etkinlikleri bugün düzenlenen İzzet Baysal Caddesi'nde kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunma etkinliği ile kutlanmaya başladı. Kortej yürüyüşüne, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı Haluk Saygılı, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara bazı daire müdürleri, otellerin müdürleri ve çalışanları, İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve AİBÜ Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Bu yıl 46’ncısı düzenlenen Turizm haftası etkinlikleri kapsamında İzzet Baysal Caddesinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerin katıldığı kortej yürüşüyü sonrası Anıt Parkta tören düzenlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla devam etti.  Törende konuşma yapan Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu'nun turizm açısından büyük değerlere sahip olduğunu söyledi. Hakan Doğanay  yaptığı konuşmada; 

"Bireylerin tanınırlığında şehirlerin, şehirlerin tanınırlığında bulundukları büyük coğrafyanın ve bu coğrafyada yaşanan tarihi hadiselerin rolü söz konusudur. Bolu'muz, bu anlamda gerek tarihsel süreç içinde anlam kazanan değerleri, gerekse barındırdığı farklı kültürlerle bir kültür kavşağı rolüyle, yaşayanlarının adını gururla andığı ve anacağı bir yerleşim merkezidir." ifadelerini kullandı.

"Osmanlı tarihi içerisinde Bolu'muz önemli bir sancak konumunda olmuştur."

Konuşmasında Bolu'nun tarihsel önemine de değinenen Doğanay, "Tarihsel anlamda Hititlerden Frigya'ya, Bitinya Krallığından Roma İmparatorluğu'na farklı kültürleri bağrında yaşatmış Horasanlı Aslahaddin tarafından fethedildikten sonra ise Peçenek, Uz, Kuman Türkleri ile Dodurga, Salur, Bayındır, Yuva ve daha birçok Türk boyunun bir araya geldiği bir ticaret ve kültür noktasıdır." dedi. 

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay konuşmasının devamında Bolu'nun turizm değerlerinden bahsederek Bolu'nun sahip olduğu konumun turizm açısından önemine vurgu yaptı. 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir