45 Bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen ataması için ön başvuru tarihini açıkladı. 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde ön başvuruların alınacağını, 8 Mayıs’ta da atamaların yapılacağını bildirdi.

45 Bin öğretmen ataması yapılacak
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Özer, 45 bin kontenjanlı öğretmen alımına dair atama takvimi ile branş dahilinde kontenjan dağılımına dair bilgilendirme yaptı.

Yapılan açıklamaya göre Bakan Özer, “Öğretmen ataması ön başvurularının 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs'ta yapılacağını belirtti.”

Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alınacağını belirten Bakan Özer, "Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs’ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz, 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

103 BRANŞ İÇİN ATAMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Öğretmenlik atamasının 103 branştan gerçekleşeceğini belirten Mahmut Özer, "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Başvuru için 50 taban puanı üzerinden atama gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir