
6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin ardından ortaya çıkan acı tablo, Türkiye'de yaşayan herkesi derinden etkiledi. Deprem uzmanlarının gelecekte İstanbul'da meydana gelecek depreme dikkat çekmeleri ve acil olarak önlem alınması gerektiğini söylemeleri, İstanbul'da yaşayan vatandaşları bir hayli tedirgin etti. Yaşanılacak bir depremde İstanbul'da olmak istemeyen milyonlarca vatandaş İstanbul'dan kaçış planı yapmaya başladı. Oturduğu binadan şüphe eden ve imkanı olan vatandaşlar İstanbul'dan ayrılmaya başladı. Mevcut durumda 4 milyon civarında vatandaşın İstanbul'dan hemen ayrılmak istediği öğrenildi.
İstanbul'dan ayrılan vatandaşların, fay hattında olmasına rağmen daha güvenli buldukları Bolu'ya yerleşmeye başladıkları gelen bilgiler arasında. Bolu'da faaliyet gösteren emlakçılar, İstanbul'da yaşayan çok sayıda vatandaşın Bolu'dan kiralık ev bakmaya başladığını belirtti.
Deprem korkusunun üzerine İstanbul'daki yüksek kira oranları, ulaşım ve hayat pahalılığı gibi sebepler de eklenince Bolu, özellikle emeklilerin ve uzaktan çalışan beyaz yakalıların yerleşmek için tercih ettikleri şehirlerden biri olmaya başladı. Bu durum Bolu'nun büyük bir iç göçe hazır olup olmadığı sorusunu da akıllara getirdi. Tarım alanlarının kısıtlı ve % 65'inden fazlası ormanlarla kaplı olduğu Bolu'da yetkililer, kamuoyuna iç göç ile alakalı nasıl tedbirler aldıklarını henüz açıklamış değil.































