300'ün üzerinde öğretmenimiz aşı olmadı

300'ün üzerinde öğretmenimiz aşı olmadı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Valisi Ahmet Ümit, mesafe ve hijyen kuralının özellikle ön planda tutulduğu okullarda eğitimin kesintiye uğramaması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından koyulan prensipler uygulandığına dikkat çekti. Okulların devam etmesi için hastalığın önüne geçilmesi gerektiğini ve bu yüzden aşının çok önemli olduğunu belirten Vali Ümit, ‘’ Eğitim öğretimin kesintiye uğramadan devam edebilmesi için devletimizin koymuş olduğu prensiplere mutlaka riayet etmek durumundayız. Bunun en temelinde bildiğimiz gibi maske- mesafe ve temizlik şartları var. Ancak bunun ötesinde bu hastalığın önüne geçebilmenin en önemli yolu aşıdır. Onun için mutlaka herkes aşı olmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.  

Vali Ahmet Ümit, aşı olmayan öğretmenlerin listesinin kayıtlı olduğunu belirtti. Sözlerinin devamında ‘’ Maalesef 300’ün üzerinde öğretmenimiz, isimleri bizde kayıtlı, aşılarını olmuş durumda değillerdir. Unutmayalım bu bir vicdani sorumluluktur. Devletimizin tüm kademeleri, işin ehli 150 bin doktorumuzdan 147 bin tanesi mutlaka aşı olunması taraftalar. Mutlaka aşı olunması gerektiğini vurguluyorlar. 12 yaşını dolduran bütün evlatlarımız da dâhil olmak üzere sıralarını alıp, çok rahatlıkla gidip aşılarını yaptırabilirler.’’ dedi.  

Virüs yüzünden ölümlerin gerçekleştiğini hatırlatan Vali Ümit , “Ortada bir gerçek var. Virüs yüzünden insanlarımızı kaybettik ve kaybediyoruz. Ölümü mü tercih edeceğiz, aşıyı mı tercih edeceğiz? Bu aslında hoş bir soru değil. Ortadaki şeyi göz ardı etmeden değerlendirmek durumundayız. Yine unutmayalım ki öğretmenlik demek fedakârlık demektir. Yine unutmayalım ki öğretmenlik demek hizmetinde bulunduğu insanlar için gerekli fedakârlıkları yerine getirebilmek demektir. Onun için bütün öğretmenlerimizden benim istirhamım şudur, aşılarını mutlaka yaptırsınlar. Konuyla ilgili ihtiyaçları olursa mutlaka bizim haberimiz olsun” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir