23 yıl önce verilen söz yerine getiriliyor

Bolu eski Milletvekili ve Mudurnu Tavukçuluk'un kurucusu merhum Tevfik Türesin'le, Bolulu usta Gazeteci Oğuz Uçar 2000 yılının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, 29 Ekim 2023'te Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını birlikte kutlamak için sözleşmişlerdi.

23 yıl önce verilen söz yerine getiriliyor
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Tevfik Türesin 5 yıl önce vefat etti. Gazeteci Oğuz Uçar, Tevfik Türesin'e verdiği sözü unutmadı. Uçar, Tevfik Türesin'in Ailesi ve dostlarıyla 29 Ekim'de bir araya geleceklerini belirterek, "Hem Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutlayacağız hem de Tevfik Amcamızı anacağız. Tevfik Amcamız aramızda olmasa bile O'na verdiğimiz sözümüz bakidir. Sözümüzü tutmak için Mudurnu'da buluşacağız" dedi. 

"KİMSE KELEK YAPMASIN 100. YILDA MUDURNU'DA BULUŞACAĞIZ"

Doğan Haber Ajansı eski Bolu Büro Şefi olan Oğuz Uçar, bundan 23 yıl önce 29 Ekim 2000''de Bolu eski Milletvekili  merhum Tevfik Türesin'le, Cumhuriyet'in 100. yılında bir araya gelmek için sözleştiklerini ve  23 yıl önce verilen sözü yerine getirmek için 29 Ekim'de Mudurnu'da Tevfik Türesin'in ailesi ve dostlarıyla bir araya geleceklerini söyledi. Tevfik Türesin'in sağlığında bu sözü kendi aralarında birbirlerine hatırlattıklarını belirten Uçar, "2000 yılının 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ı resepsiyonu Abant'ta bir otelde yapılıyordu. Resepsiyondan çıkıp Mudurnu'ya Tevfik Türesin'in yanına gittim. Eskiden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları Mudurnu Tavukçuluk'un öncülüğünde büyük bir coşkuyla kutlanırdı Mudurnu'da. Bolu Merkezden ve çevre ilçelerden binlerce kişi kutlamalara katılmak için gelirdi. O yıl Mudurnu Tavukçuluk'un içinden geçtiği zor dönem nedeniyle coşkulu bir kutlama yapılamamıştı. Abant'tan Mudurnu'ya geçtiğimde Tevfik Türesin'i Mudurnu Şehir Kulübünde otururken buldum. Tevfik Amca ile çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik ve 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında Mudurnu'da buluşmak üzere sözleştik. Hatta Tevfik Amca benim kartvizimin üstüne yazdı bunu. Kartviziti hala saklıyorum. Tevfik Türesin hastalandığında da kendisini sık sık arar 'Tevfik Amca bak söz verdin. 100. yılda Mudurnu'da buluşacağız. Kimse kelek yapmasın diye takılırdım. O'nun da çok hoşuna giderdi bu sözlerim. Tevfik Türesin'i 5 yıl önce kaybettik. Allah rahmet eylesin. Bolu'ya çok katkısı olmuş çok değerli bir büyüğümüzdü. Şimdi Cumhuriyetimizin 100. yılında Tevfik Amcamıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için ailesi ve dostlarıyla Mudurnu'da bir araya geleceğiz. Hem Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlayacağız hem de Tevfik Amcamıza verdiğimiz sözümüzü yerine getireceğiz. Ruhu şad olsun. Cumhuriyetimiz var olsun" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Uğur Türesin MUDURNU (6 ay önce)
    Çok teşekkür ederim kıymetli.can arkadaşım dostum. Bizleri harekete geçirdiğin için sağ ve var ol..Uğur Türesin MUDURNU
    0
    0
    Yanıtla
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir