1974 MÜZİK OSKARLARININ “MOLASI” BOLU'DA VERİLDİ

1974 yılının Şubat ve Mart aylarında Hey Dergisinin “yılın sanatçıları” kervanı sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de konserler vererek ülke genelinde büyük yankı yaratmıştı. Toplam 20 bine yakın seyircinin izlediği konserler 1974 yılının en önemli müzik olayları arasında gösterilmişti.

1974 MÜZİK OSKARLARININ “MOLASI” BOLU'DA VERİLDİ
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: HAKAN KARACAÖREN

Hey dergisinin 1974 yılı müzik oskarlarını kazananlar özel otobüsle seyahat ettiler. Hey dergisinin “Yılın Sanatçıları” önce Ankara’da sonra İzmir’de konakladılar. İstanbul’dan Ankara’ya giderken Bolu Dağı’nda bulunan varan tesislerinde mola veren dönemin starları havanın karlı olmasına aldırmadan burada çektirdikleri fotoğraflarla yaşanan unutulmaz anları ölümsüzleştirdiler…

Dönemin Hey Dergisinde bu konserler şu satırlarla yer aldı; “Ankara ve İzmir Kapalı Spor Salonlarını dolduran 15 bine yakın seyircinin yanı sıra salon dışından içeri girebilmek için bilet arayan binlerce genç oldu. Ama biletler çoktan tükenmişti hatta karaborsaya düşmüştü. Seyirciler büyük bir neşe içinde, alkış tutarak konserin başlamasını bekledi. Konserlerin takdimini ve ödül dağıtımını Yener Süsoy yaptı. Konserlerin ilk bölümünde önce “yılın ümit veren erkek şarkıcısı” dalında İlhan İrem sahneye çıktı. İrem en büyük alkışı “Birleşsin Bütün Eller”’i söylerken aldı. Salon “İlhan İlhan” diye defalarca alkış tuttu. İlhan İrem’i yine aynı dalın kadın şarkıcısı olarak Nilgün Atılgan izledi. Çevirdiği foto-romanların yanı sıra TV’deki programlarıyla da tanınan Nilgün Atılgan sempatik hareketleriyle seyircilerin kalbini kazandı. Atılgan bu arada şarkısı “çek kayıkçı kürekleri” ile çok alkışlandı. “Yılın Kadın Şarkıcısı “  Nilüfer pembe tuvaleti ve şarkılarıyla konseri izlemeye gelenler tarafında oldukça alkışlandı. “Dünya Dönüyor”  şarkısıyla da yılın bestesi ödülünü alan Nilüfer “Aldanırım Sanma”, “Sen de söyle”, “ Hatıra Defteri” gibi şarkılarını play-back ile söyleyerek salonu dolduran on binlerce müzikseveri havalara sıçrattı. Yılın Erkek Şarkıcısı seçilen Barış Manço ise sahneye Kurtalan Express eşliğinde çıkarak muhteşem bir performans sergiledi. “ Dağlar Dağlar” , “İşte hendek işte deve”, “ Ölüm Allah’ın Emri” gibi şarkılarıyla binlerce kişiden yoğun alkış alan Manço gecenin finalini “ Hey Koca Topçu” isimli şarkısıyla gerçekleştirdi.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir