12 Kasım 20'nci Yılında Unutulmadı

12 Kasım 20'nci Yılında Unutulmadı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Demokrasi Meydanında yapılan etkinliklere Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız, sivil toplum kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anma günü etkinlikleri Bolu Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Deprem” konulu fotoğraf sergisinin açılması ve gezilmesi ile başladı.

“DEPREM BU MEMLEKETİN GERÇEĞİDİR”

Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bugün Bolu olarak maalesef 48 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 14 bin civarında binanın ve 1800 iş yerinin hasar gördüğü yada bazılarının yıkıldığı, 354 vatandaşımızın yaralanmış olduğu afetin 20’nci yıldönümünde afet saatinin yaklaşık bir saat öncesinde bir arada bulunuyoruz. Öncelikle Rabbimizin ne bize ne de bir başkasına bu tür afetleri tekrar yaşatmamasını temenni ediyorum. Ama Deprem bu memleketin gerçeğidir. Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız ve depreme her an hazırlıklı olmalıyız. 1999 yılından bu yana hem devletimiz, hem de milletimiz kısacası herkes deprem konusunda çok ciddi şekilde bilinçlendi ve inşallah bu deprem bilinci artarak ta devam eder.

“ALLAH BÖYLE FELAKETLERİ BİR DAHA GÖSTERMESİN”

Yaptığımız tüm inşaatları standartlara uygun hatta standartların üzerinde yapmamız gerekiyor. Allah böyle felaketleri bir daha göstermesin. Ama olursa da hep beraber buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Deprem sırasında ne yapmamız gerektiğini öğrenelim. Deprem sonrasında toplanma merkezlerimizi büyük okullarımızın bahçeleri, park alanları, otoparklar olarak planladık. Deprem anı ve sonrası tatbikatlarımızı yapıyoruz. Bu çerçevede Valilik olarak hem Bakanlığımızla hem de kurumlarımızla bağlantılı olarak gerekli çalışmaları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Sadece depreme değil tüm doğal afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bütün deprem şehitlerimizi, vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimi rahmetle anıyorum “ dedi.

“DEPREM DEĞİL BİNALAR ÖLDÜRÜYOR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da yaptığı konuşmasında, “Hepiniz biliyorsunuz aslında deprem değil binalar öldürüyor. İnsanların yaptığı binaların yıkılması yüzünden insanlarımızı kaybediyoruz. O yüzden İstanbul depremi hatırlatıcı oldu. Tekrar geçmişte neler yaşadığımızı hatırladık. Gerekli önlemleri maalesef alamadığımızı hatırladık. Beklenen büyük deprem öncesindeki bu yaşananlar hepimize, belediyelere, yetkililere ders olur. İstanbul depreminden sonra biz belediye meclisinde tüm siyasi partilerin katılımı ile ‘Depreme Hazırlık Komisyonu’ kurduk. Bu komisyonun amacı depreme hazırlık aşamalarını gözden geçirmek hem de olası İstanbul depreminden sonra Bolu’ya gelmesi muhtemel yüz binlerce kişinin nerede nasıl yaşayacağını planlamak. Bu konuda arkadaşlarımız Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD kurumlarımız ile gerekli istişareleri sürdürecekler” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken Kent Konseyi Üyesi Bolu Takip Gazetesi Köşe Yazarı Muharrem Demirel de 12 Kasım depremi ile ilgili yazmış olduğu yazısını okudu.  

Konuşmalarından Bolu Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Deprem” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler fotoğraf sergisini gezerek sergilenen fotoğraflar hakkında Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy’dan bilgiler aldılar.

STANTLAR GEZİLDİ

Anma günü etkinlikleri kapsamında İtfaiye, Kızılay, AFAD, İHH ve UMKE tarafından açılan stantları gezen Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler, stantlarda yer alan ürünleri inceleyerek görevlilerden bilgiler aldılar.

İZMİR VE ANTALYA İLE İRTİBAT SAĞLANDI

AFAD mobil muhabere aracında incelemelerde bulunan Sayın Valimiz Ahmet Ümit, telsizle İzmir ve Antalya AFAD ekipleriyle görüşerek çalışmalarında başarılar diledi ve doğal afetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Programın devamında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Yasin-i Şerif Tilaveti yapıldı. İl Müftüsü Orhan Genç tarafından dua edildi.

Saatler 18:57’yi gösterdiğinde ise sirenler çalındı ve 20 yıl önce yaşanan deprem anı yeniden hatırlanarak ve hatırlatılarak programa son verildi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir